Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan tudok pénzt utalni az...

Hogyan tudok pénzt utalni az OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapra?

Figyelt kérdés
Nem emlékszem rá, mit mondtak a bankban, az megvan, hogy az értékpapíroknál találom. De nem látom, mivel tudok itt tranzakciót indítani, ha ide akarok tenni pénzt, vagy ha vissza akarok belőle utalni a rendes folyószámlára.

2023. jan. 18. 17:53
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Illetve hogy ez mennyire éri meg? A bankos ajánlotta (aki amúgy nem vadidegen személy), mert hogy ő is ebbe fektet és jobban kamatozik, de kezdek tőle félni. Ha visszautalok a számlámra, azért tényleg levon 15%-ot? Az nekem rengeteg pénz lenne.
2023. jan. 18. 18:09
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem az egész összegből von le 15%-ot, hanem a hozamból (kamatadónak számít), vagyis ha betettél X forintot, majd visszakaptál x+2-t, akkor a 2 15%-át vonja csak le. Én nem fektetnék tőkegarantált alapba, mert az alapkezelési díj több %-nyi évente. Nézd meg ezt: [link]

Szükséged lesz egy OTP értékpapírszámlára, ha ez megvan, akkor internetbankban fogsz tudni befektetési jegyeket (és más termékeket) venni.

Szerintem most az új PMÁP konstrukcióval jársz a legjobban, az első évben garantáltan 16%, egyébként pedig inflációkövető, illetve likvid is, 1% veszteségért cserébe visszaváltható (amit kevesebb mint egy hónap alatt behoz).

2023. jan. 18. 18:36
 3/11 anonim ***** válasza:

Amúgy itt van az említett alap hozamgörbéje, én nem vagyok elájulva tőle: [link]

8% a múlt éves hozama (előtte igen alacsony), ennyit az állampapírok is tudnak, alapkezelési díj meg ilyen kutyafüle dolgok nélkül.

2023. jan. 18. 18:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Megvan ez a számla, csak én nem látom, hogy hogyan tudok rajta pénzt mozgatni. A Kereskedés alatt van olyan, hogy BÉT megbízások, azon van vétel és eladás, azzal lenne nekem dolgom?
2023. jan. 18. 20:12
 5/11 A kérdező kommentje:
Én azért vágtam bele, mert ott számolgatta, hogy 3 hónapra 1900 lenne a díja és mellé 55 ezer a kamat, ami jobban megéri, mintha csak simán bent van a számlán.
2023. jan. 18. 20:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha van értékpapírszámlád, akkor az internetbankban a “Befektetési jegyek” résznél kell lennie a bef. alapoknak.

Abban igazad van, hogy a látra szólónál jobb.

2023. jan. 19. 07:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem volt szó róla, mennyi időre maradna, a net szerint 6 hónap a minimum ajánlott, addig meglátom, hogy alakul. Ha több a veszteség, akkor töröltetem és sima számlán marad. Bár most 1 nap alatt 10 ezerrel nőtt az összeg, ami így jól mutat, de nyilván nem lesz állandó, az túl szép lenne, ha egy év alatt visszakapnáma pénzem dupláját, miközben semmit se kell érte tennem. Rövid távon kipróbálom, aztán majd elválik. Egyelőre nem fogok újabb összeget áttenni.
2023. jan. 19. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint sikerült, megtaláltad?
2023. jan. 19. 15:15
 9/11 A kérdező kommentje:

Azt hiszem, igen. A számlát eddig is láttam, azzal nem volt gond.

Ha jól gondolom, fent a Kereskedés fül alatt a Befektetési jegy tranzakciók, aminek az alján van egy grafikon és annál van vétel, visszavált, átcsoportosít, visszaforgat. Ha jól sejtem, itt tudok a vétellel a számláról átrakni, a visszaváltással pedig visszatenni a számlára.

[link]

2023. jan. 19. 16:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen! Sok sikert!
2023. jan. 20. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!