Hogyan tudok pénzt utalni az OTP Tőkegarantált Rövid Kötvény Alapra?
Nem az egész összegből von le 15%-ot, hanem a hozamból (kamatadónak számít), vagyis ha betettél X forintot, majd visszakaptál x+2-t, akkor a 2 15%-át vonja csak le. Én nem fektetnék tőkegarantált alapba, mert az alapkezelési díj több %-nyi évente. Nézd meg ezt: [link]
Szükséged lesz egy OTP értékpapírszámlára, ha ez megvan, akkor internetbankban fogsz tudni befektetési jegyeket (és más termékeket) venni.
Szerintem most az új PMÁP konstrukcióval jársz a legjobban, az első évben garantáltan 16%, egyébként pedig inflációkövető, illetve likvid is, 1% veszteségért cserébe visszaváltható (amit kevesebb mint egy hónap alatt behoz).
Amúgy itt van az említett alap hozamgörbéje, én nem vagyok elájulva tőle: [link]
8% a múlt éves hozama (előtte igen alacsony), ennyit az állampapírok is tudnak, alapkezelési díj meg ilyen kutyafüle dolgok nélkül.
Ha van értékpapírszámlád, akkor az internetbankban a “Befektetési jegyek” résznél kell lennie a bef. alapoknak.
Abban igazad van, hogy a látra szólónál jobb.
Azt hiszem, igen. A számlát eddig is láttam, azzal nem volt gond.
Ha jól gondolom, fent a Kereskedés fül alatt a Befektetési jegy tranzakciók, aminek az alján van egy grafikon és annál van vétel, visszavált, átcsoportosít, visszaforgat. Ha jól sejtem, itt tudok a vétellel a számláról átrakni, a visszaváltással pedig visszatenni a számlára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!