Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A tőzsde hogy működik ezen része?

A tőzsde hogy működik ezen része?

Figyelt kérdés

Van egy cég akinek van 1 millió részvénye….51% az alapító Ceohoz tartozik….

Ha veszek részvényt mondjuk a NASDAQ-n bejegyzett cégnél akkor az a 0.x % a cég is látni fogja, az összes tulajdonost?

Az adott kereskedőnél látom hogy hány %.-ban vagyok egy adott cég résztulajdonosa? Mennyi % kell, hogy a cég meetingjeire is behívjanak?

2022. dec. 28. 09:26
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
KBC részvènyt bármelyik K&H bankban tudok kötni vagy csak a K&H központban a Lechner Ödön fasoron ?
2022. dec. 28. 11:17
 12/13 anonim ***** válasza:

KBC számlát(!!!) a legtöbb K&H fiókban lehet nyitni. Van a neten egy felület ahol regisztrálhatsz előre. Nyilván ha Bpi vagy akkor az a legjobb ha bemész a Lechner Ödön fasori központba.

Aztán ha már van KBC számlád és pénzt is fizettél be rá, olyan részvényt veszel amit akarsz. Akár KBC Bank részvényt is. Ez a belga anyabank részvénye.

2022. dec. 28. 11:24
 13/13 anonim ***** válasza:
Elvileg rövidtávú, vagyis aktív kereskedésnél sem kéne hogy szerencse kérdése legyen, hogy prifitabilis tréder vagy-e vagy sem. Legalábbis ha jól csinálod. A tőzsde nem szerencsejáték, persze lehet úgy is csinálni, de akkor mindegy ha kaszinózol. Én rövidtávra ilyen technológiai cégekkel, amik tényneleg fundamentálisan nagyon erősek, nem mernék long irányba játszani. Inkább shortolnék most. Ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor sem most kéne szerintem venni. Meredek esésben vannak ezek a részvények most, amiket írtál. És senki nem tudja, hol lesz az alja, de az szinte biztos hogy lesz lentebb. Én max akkor mernék long irányba gondolkodni, ha oldalazik minimum sok hónapon keresztül az ár.
2023. jan. 1. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!