Hogy működik az ingatlan befektetési alap?
Bemész a bankba, kéred, hogy mutassák meg milyen ingatlan alapok vannak.
Veszel belőle bármekkora összegben.
Az alap ingatlant vesz/épít belőle és kezeli.
Megkérdezed a bankban, hogy tudod követni az alap teljesítményét.
Aztán amikor úgy érzed eladod.
Az eladás 180nappal később fog teljesülni.
Ha ki akarod venni a pénzed 180napig nem fogsz hozzáférni.
Gondoltam, majd csak válaszol valaki normálisan, de úgy tűnik, nem igazán:
Az ingatlan befektetési alaphoz kell nyitni egy értékpapír számlát, ha még nincs, és veszel x ft értékben, amennyi pénzed van.
Ha szerencséd van, nő az ingatlanok ára - és az alap - ha nincs szerencséd, akkor nem nő.
nekem is van, nem vagyok megelégedve vele.
Mivel ez nyílt végű (legalábbis az OTP-nél), bármikor eladhatod - ha ott van értékpapír számlád és bankszámlád is, akkor azonnal jóvá íródik.
A vétel és az eladás is pénzbe kerül, ezért keveset nem érdemes venni.
Ezt senki nem fogja neked megmondani, mert mint minden befektetésnél, itt is van ingadozás. Az alap árfoyalam sok mindentől függ (pl. a megvásárolt és kiadott ingatlanok bérleti díja, esetlegs károk stb.) És igen, idéntől egy MNB döntés értelmében valóban 180 nap a visszaváltás, tehát az eladási megbízás 180 nap múlva fog teljesülni, ekkor jutsz hozzá a pénzhez.
Túl nagy hozamra amúgy ne számíts, ingatlanalapnál jelenleg az állampapírok is jobbak.
Ugyanezt a pénzt tőzsdén, forexen dolgoztatom. Bármikor betehető, kivehető.
Naponta van 2-8% hozamom. Naponta. Igaz, csak munkanapokon :D :D :D
Érdemes ingatlan befektetési alapokkal bohóckodni? :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!