Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van egy kis pénzem állampapíro...

Van egy kis pénzem állampapírokban. Érdemes lenne idő előtt kivenni?

Figyelt kérdés

Magyar Állampapír, Diszkont Kincstárjegy...

Több pletykát is hallottam róla, hogy egyre közelebb vagyunk egy olyan "vészhelyzeti" esethez, hogy zárolják ezeket a számlákat.

Buknék rajta, ha idő előtt kivenném, de akkor még többet, ha beragadna a pénzem.

2022. dec. 7. 17:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
49%
+1; Támogatom a 10-es válaszát (ma 18:59)
2022. dec. 7. 20:06
 12/22 anonim ***** válasza:
52%

Nem pénzügyi analfabéták írnak, jó vicc :D :D. Néhány napja levezettem, hogy miért éri meg jelenleg rövid távon jobban az inflációkövető állampapír, mint az ingatlanvásárlás 30% alá pontozták a válaszom.. (Investment területen dolgozom, valami rálátásom csak van..)

Jelenleg hétköznapi ember számára nincs jobb befektetés mint az állampapír. A környező országokhoz képest is kiemelkedően magas a magyar hozamszint, a kockázatok pedig kb. egyenlőek velük. Ahogy írták, az állam saját valutában pénznyomtatással a végtelenségig helyt tud állni, az államadósság összetétele pedig kedvező, nem túl magas a deviza aránya. A román alapkamat 6,75%. Ne mondja senki, hogy 2-3x akkora kockázat van a magyar gazdaságban, tipikusan túlreagál a piac.

2022. dec. 7. 22:45
 13/22 anonim ***** válasza:
15%
Azért jól kitalálták ezt, nem? Behülyítették a népet a magas kamattal, majd szépen lenyúlják, mint a magánnyugdíj pénzeket.
2022. dec. 10. 00:48
 14/22 anonim ***** válasza:
55%

Mar bocsi, de Matolcsy nyilatkozata utan is azt gobdoljatok, hogy az allampapir jo valasztas?

Mennyire kell komolyan venni Matolcsyt? Azt mondta es nem hagy nyugodni, hogy a valsagkezelesbe be kell vonni a lakossag megtakaritasait.

Szerintetek?

2022. dec. 11. 18:52
 15/22 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt csak úgy itt hagyom.

Nem tudom mi lesz, de nem jó az irány.

2022. dec. 11. 18:58
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

MÁP+ot természetes, hogy mindenki eladja, hiszen

a magas infláció előtt volt jó konstrukció, amikor a 3-5% kamat jónak számított. Egyéves állampapír kamatemelése szintén természetes folyamat, hiszen februártól az 5 éves PMÁP előreláthatólag 16% fog hozni.

Szintén normális, hogy jelenleg csökkent az állampapir befektetések, hiszen alacsony a kamat, van jobb lehetőség, így az ÁKK-nak reagálnia kell és ha több pénzt szeretne bevonzani, vonzóbb lehetőséget kell kínálni (ezt teszik most az egyévessel és DKJ-vel is).

Forintban eladósodni az államnak egyáltalán nem veszélyes, legolcsóbb lehetőség. Ezért használja ki évek óta. :)

2022. dec. 11. 19:36
 17/22 anonim ***** válasza:
39%
#14: én most néztem újra de nem rémlik, hogy olyat mondott a megtakarításokra vonatkozólag. Elképzelhető, hogy nem hallottam de légyszi linkeld be ezt a részt.
2022. dec. 11. 23:47
 18/22 anonim ***** válasza:
24%
Ameddig a kínaiak adnak hitelt addig nem hinném, hogy kéne parázni. Ha lejár 1 éven belül, akkor hülyeség lenne kivenni. De ha lekötötted 5-6 évre akkor én kivenném.
2022. dec. 12. 15:49
 19/22 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy lepontoztátok a 17es kérdésemet de aki lepontozta belinkelné amit kértemm? :D
2022. dec. 12. 16:41
 20/22 A kérdező kommentje:

17-es, a mostani válaszokat én még nem pontoztam, de mindegy is...

Linket nem tudok küldeni, de én is olvastam, nagyon félreérthetően nyilatkozott, vagy burkoltan, és azóta több cikk is megjelent a témában, mnb-s alkalmazottak részéről is, amiben megmagyarázzák, mire gondolhatott, és miért hülye.

Szóval valami olyan volt, hogy szerinte sok pénz van tartalékban az embereknek felhalmozva, nem csak otthon, hanem látra szóló betétekben, amiket "be kéne vonni a gazdaságba" vagy ilyesmi.

És hogy ezt magyarázza már meg, hogy mégis hogy gondolta.

2022. dec. 12. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!