Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van egy kis pénzem állampapíro...

Van egy kis pénzem állampapírokban. Érdemes lenne idő előtt kivenni?

Figyelt kérdés

Magyar Állampapír, Diszkont Kincstárjegy...

Több pletykát is hallottam róla, hogy egyre közelebb vagyunk egy olyan "vészhelyzeti" esethez, hogy zárolják ezeket a számlákat.

Buknék rajta, ha idő előtt kivenném, de akkor még többet, ha beragadna a pénzem.

2022. dec. 7. 17:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%
Kitől hallottad ezeket a pletykákat? Miért gondolod, hogy zárolnák?
2022. dec. 7. 17:38
 2/22 anonim ***** válasza:
29%
Marolcsy szovege utan en is kivennem. Anyukamnak van keves allampapirban, amint kigyogyul a megfazasabol (kb hetvege-jovohet eleje) megy is kivenni az utolso forintig!
2022. dec. 7. 17:42
 3/22 anonim ***** válasza:
79%
:)) vedd ki haver, ket harom penzugyi analfabeta ha ezt mondja akkor biztos ez az okos dontes
2022. dec. 7. 17:45
 4/22 anonim ***** válasza:
95%
Ha az állam nem fizet vissza időben egy állampapírt, azt hívják államcsődnek. Az már tényleg az utolsó lépés lenne. Viszont ezért az állam ha gondban van, inkább pénznyomtatással szokta megoldani (ha forint alapú állampapírod van), aminek viszont hátránya, hogy beindul az infláció. Szóval lehet, hogy érdemes kivenni, ha tudsz jobb befektetést, mert többet fog értéktelenedni, mint amennyi kamatot fizet. Ha a kivett pénzt befőttesüvegbe raknád, akkor viszont nem érdemes kivenni.
2022. dec. 7. 17:51
 5/22 A kérdező kommentje:

3-mas, pont azért kérdeztem (nem pedig kijelentettem a terveimet)

ebben a csoportban, mert feltételeztem, hogy itt nem csak pénzügyi analfabéták vannak.

De ha hozzád hasonlóan valaki még az oldal működését se érti, mégis valamiért válaszadási ingere van egy ilyen témában, akkor lehet, rossz helyen járok.

2022. dec. 7. 17:52
 6/22 A kérdező kommentje:
4-es, én is így gondolom, ez ezzel győzködöm magam. Az állam a legutolsóként teheti meg, hogy nem fizet, mert ha semmit nem ér az állami garancia, akkor a jövőben a kutya se fogja betenni a pénzét.
2022. dec. 7. 17:55
 7/22 anonim ***** válasza:
86%
Mibol gondolod hogy itt is nem penzugyi analfabetaktol kapsz valaszt? Volt par hete kerdes arrol hogy hogyan kell afat szamolni, meg azt se tudtak a valaszolok... Itteni valaszra alapozni olyan mintha az utcan mennel es ott kerdeznel meg embereket... Ha kifogsz egy ket normalist akkor jo, de tobbnyire idiota
2022. dec. 7. 17:56
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

"Több pletykát is hallottam róla"

ha a Nemzeti bankból vagy valamelyik minisztériumból hallottad, akkor vedd komolyan.

Bárki más meg mitől tudna többet, mint te? Ugyanazt a tv-t nézi, ugyanazokat a híreket olvassa.

Kis összegű megtakarításnál a legfontosabb, hogy olyan helyen tartsd, ahol nyugodtan alszol vele. Fontosabb, mint hogy mennyi kamatot kapsz rá.

Ha állampapírral nem alszol nyugodtan, vedd ki és váltsd át euróra vagy dollárra.

Én nyugodtan alszom az állampapírjaimmal.

Valamelyikünknek a végén igaza lesz :)

2022. dec. 7. 18:00
 9/22 anonim ***** válasza:
84%
De itt is pénzügyi analfabéták vannak.. naponta kiírnak kérdést arról, hogy államcsőd lesz... érdekes, hogy befektetői oldalról 5x akkora az állampapírra a vásárlási igény, mint amennyi ki lett dobva a piacra.
2022. dec. 7. 18:01
 10/22 anonim ***** válasza:
71%

Ne nyulj hozzá, nem lesz semmi baj az állampapíroddal, max magasabb lesz az inflácio és reál értéken veszítesz az értékéből (mindig jobb, mintha bankszámlán porosodik).

A biztonságérzeted érdekében viszont javaslom, hogy legyen más, nem forint alapú befektetésed, ami akár részvény, akár telek/parkoló. Olvass utána az ETF-eknek!

2022. dec. 7. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!