Van egy kis pénzem állampapírokban. Érdemes lenne idő előtt kivenni?
Magyar Állampapír, Diszkont Kincstárjegy...
Több pletykát is hallottam róla, hogy egyre közelebb vagyunk egy olyan "vészhelyzeti" esethez, hogy zárolják ezeket a számlákat.
Buknék rajta, ha idő előtt kivenném, de akkor még többet, ha beragadna a pénzem.
3-mas, pont azért kérdeztem (nem pedig kijelentettem a terveimet)
ebben a csoportban, mert feltételeztem, hogy itt nem csak pénzügyi analfabéták vannak.
De ha hozzád hasonlóan valaki még az oldal működését se érti, mégis valamiért válaszadási ingere van egy ilyen témában, akkor lehet, rossz helyen járok.
"Több pletykát is hallottam róla"
ha a Nemzeti bankból vagy valamelyik minisztériumból hallottad, akkor vedd komolyan.
Bárki más meg mitől tudna többet, mint te? Ugyanazt a tv-t nézi, ugyanazokat a híreket olvassa.
Kis összegű megtakarításnál a legfontosabb, hogy olyan helyen tartsd, ahol nyugodtan alszol vele. Fontosabb, mint hogy mennyi kamatot kapsz rá.
Ha állampapírral nem alszol nyugodtan, vedd ki és váltsd át euróra vagy dollárra.
Én nyugodtan alszom az állampapírjaimmal.
Valamelyikünknek a végén igaza lesz :)
Ne nyulj hozzá, nem lesz semmi baj az állampapíroddal, max magasabb lesz az inflácio és reál értéken veszítesz az értékéből (mindig jobb, mintha bankszámlán porosodik).
A biztonságérzeted érdekében viszont javaslom, hogy legyen más, nem forint alapú befektetésed, ami akár részvény, akár telek/parkoló. Olvass utána az ETF-eknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!