A fizetésetek hány százalékát vállalnátok be törlesztő részletként lakáshitel felvételekor?
Szerintem ez erősen függ hogy mennyit keresel, a ti esetetekben én max 30-at vállalnék be.
De mondjuk összesen 500 ezernél kevesebbet.
Erre az a jó válasz, hogy attól függ...
- Mennyiből jöttök ki egy hónapban?
- Milyen időtávra vesztek fel hitelt?
- Van bármi tervezett nagy kiadásotok? (Felújítás, autóvásárlás és fenntartás, nyaralások, egészségügyi kezelés, stb...)
- Van gyerek? Mennyi? Ha nincs, akkor terveztek (mikor és mennyit)?
- Milyen szakmában dolgoztok? Mennyire jók ott a kilátások? (Pl. ha én most vendéglátós vagy lakásfelújításokon dolgozó kisvállalkozó lennék, akkor aggódnék.)
Gyerek nélkül pár évre az együttes 40-50%-át is bevállalnám, ha nincs tervezett nagyobb kiadás és a maradékból kijöttök úgy, hogy azért valamennyit félre tudtok tenni.
Hosszabb távra (pl. 20 évre) nem mernék ennyire eladósodni.
20 év fix lakáshitelt vennénk fel
Minimum 900 ezer a havi össz netto jövedelmünk, egész évre átlag havi 1 millio ft-ra jön ki (2022-es bérrel számolva) +cafeteria (szép kártya 450.000/év)
Havi kiadásunk kb 300 ezer ft, így marad átlag havi 700 ezer ft-unk, de biztonsági okokból inkább 600 ezerrel számolnék
Gyermektervezés előtt állunk
Férjem 8 éve, én 5 éve dolgozom ugyanazon a helyen, autóipar
Ezek függvényében mennyi (? Ft) havi törlesztőt vállalnátok be?
megkérdezhetem , hogy mivel foglalkoztok?
amúgy a babatervezés miatt biztos, hogy nem mennék el az 50%-ig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!