Most mínuszban vagyok?

Figyelt kérdés
Szept. 14-én nyitottam folyószámlát és van hozzá egy 225Ft-os NetBank+SMS szolgáltatás, de munknba majd csak okt.7-én állok, tehát Novemberben kapok fizetést. Akkor már most minuszban vagyok, vagy majd onnantól számít ez a havidíj, amikor már lesz a számlán pénz?
2010. szept. 29. 08:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Minuszban vagy.

Nemcsak a havidíjat számolják fel, hanem még késedelmi kamatot is.

A havidíj onnantól számít, amikortól "él" a szolgáltatás, igénybe veheted; nem pedig onnantól, hogy mikor veszed igénybe.

Fizess be egy kevés pénzt a számládra, hogy fedezze a havidíjaidat addig is, amíg nem érkezik rá utalás.

2010. szept. 29. 08:47
 2/11 A kérdező kommentje:
és automatánál is be tudok fizetni igaz? nem kell bemennem.
2010. szept. 29. 08:53
 3/11 A kérdező kommentje:
vagy netbankon keresztül is be lehet fizetni? :)
2010. szept. 29. 08:54
 4/11 A kérdező kommentje:
akkor majd okt. 14-én vonja le igaz?
2010. szept. 29. 09:03
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

Számolja a havidíjat, de nem kell foglalkozni pár hónappal, majd ha lesz pénz a számládon levonja.

Pár százalék kamattal többet fizetsz, de nem lesz az jelentős összeg.

Amúgy ha van netbankod, ott naprakészen meg tudod nézni, mennyi pénz van a számládon. A minuszt is.

Befizetni egyébként nem lehet sem a netbankon, sem ATB-ben. Csak a bank pénztárában vagy esetleg a postán csekken.

2010. szept. 29. 09:56
 6/11 anonim ***** válasza:
78%
ATB, az ATM vagyis bankautomata akart lenni
2010. szept. 29. 09:57
 7/11 A kérdező kommentje:
anyukám fizetett már be, hogy betette a pénzt és annyi. :) És azt melyik menüpontban tudom megnézni, hogy mennyi pénzem van akár minusz akár plusz? Mertnem találtam :S
2010. szept. 29. 10:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Ahhoz először azt kéne tudni, hogy melyik bank.

Mindegyik netbankja más.

Nekem a Raiffeisennél a bejelentkezés után azonnal kiirja a számláim aktuális egyenlegét.

A többit nem ismerem, de biztosan valahol meg lehet nézni.

2010. szept. 29. 10:11
 9/11 A kérdező kommentje:
otp
2010. szept. 29. 10:16
 10/11 anonim ***** válasza:

A bankok általában a hónap utolsó munkanapján, vagy a hónap utolsó napján terhelik meg a számládat a számlavezetési és egyéb havidíjakkal. Azaz most majd szeptember 30-án, azután pedig október 29-én, vagy 31-én.

Azért érdemes befizetned ezt a kis összeget (2 havi díjat), mert ha kölcsönt akarsz majd esetleg felvenni a bankodtól, nézik a számla-előéleted.

ATMben is befizethetsz, mi is fizettünk már be ATMen keresztül.

2010. szept. 29. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!