Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mikor zárolhatja a pénzt a...

Mikor zárolhatja a pénzt a bank a számlán?

Figyelt kérdés
Férjemnek devizahitele van, amit elsején szeretnének levonni,de természetesen akkor nincs rajta pénz, így csak 18-a körül sikerül nekik. Most megjelent a számlakivonaton, hogy zárolták a rajta maradt 5000 Ft-ot. Jogos ez? A törlesztőrészlet természetesen nem ennyi, 70 körül van.
2010. szept. 28. 07:34
 1/1 anonim ***** válasza:

Igen, jogos.

A hitelszerződés megkötésekor megállapodott a férjed a bankkal a törlesztési napban és aláírta, hogy a bank ezen a napon leemelheti a törlesztőrészletet, azaz inkasszózhat.

Ha ezen a napon nincs ott a megfelelő összeg a számlán, akkor amit talál, zárolhatja addig, amíg csak ki nem egyenlítődik a teljes tartozást.

Szerencsésebb lett volna, ha a hitelszerződés aláírásakor olyan törlesztési napban állapodtok meg, amit könnyen vállalni tudtok.

Így utólag annyit tehettek, hogy próbáljátok meg magatokat, bármennyire nehéz is, utolérni, hogy 1-én mindig legyen annyi pénz a számlán, amit a bank le szeretne emelni. Az, hogy mikor kap a párod fizetést, technikai kérdés, nem igazán érdekli a bankot, számára nem "természetes", hogy 1-én nincs ott a számlán pénz, mert anno így egyeztetek meg, hogy ott lesz.

Tudom, hogy egyre nehezebb a devizahitelesek helyzete, (én is ismerem a saját bőrömön is), de ha folyton késedelmes a törlesztésetek, az nektek sem jó, mert büntető kamatokat is felszámol a bank. Ezzel hosszútávon sokkal többet fizettek ki, mintha egyszer sikerülne feltölteni a számlát a megfelelő összegre és ezt az állapotot tartani tudnátok.

Erőt, kitartást kívánok és sajnálom, hogy nektek is ugyanúgy egyre nehezebb a helyzetetek, mint a többi devizahitelesnek.

egy hiteltanácsadó

2010. szept. 28. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!