A bank megteheti, hogy tartozás esetén a fizetésem teljes összegét zárolhatja?
Figyelt kérdés
Hitelkártya tartozásom van, sajnos 3 havi törlesztés elmaradással. Az utolsó pénzmozgás 07-hónapban volt, tehát próbáltam valamennyit átutalni, hogy legalább lássa a bank a szándékot, de sajnos az előző hónapban nem tehettem meg, viszont most amikkor megint szerettem volna átutalni a fizetésem teljes egészében zárolta. Az összeg az elmaradás összegét nem fedezi, de így lehetetlenné tették a egész havi fennmaradásomat. Megteheti, vagy csak egy bizonyos %-áig?2008. szept. 8. 14:01
1/6 anonim válasza:
A tartozásod teljes összegének visszafizetéséig alkalmazhatja a bank az inkasszót.
2/6 anonim válasza:
Azt gyanítom, hogy van egy folyószámlád az x Bankban, ahol igényeltél hitelkártyát is ugyanannál a banknál. Most a bank a szerződés alapján (amelyben jogosította magát, hogy az elmaradás összegéig a számlád megterhelje) ezzel a jogával élt is.
Ezt megteheti. Végrehajtás esetén nem tehetné meg, de ez "saját jogon" végrehajtott inkasszó.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még jó, hogy nem milliárdokkal tartozom , mint pár kormányfő. Milyen fura, hogy őket sosem hurcolják meg. A lényeg, hogy így legalább nem lesz elmaradásom a banknál, enni meg majd kimegyek az utcára koldulni.
2008. szept. 8. 15:28
4/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a fizetés MAXIMUM 30, vagy 33 %-át zárolhatja! Be kell menni reklamálni, mert a bank nem biztos, hogy tudja, hogy neked más jövedelmed nincs. Ilyet nem tehet meg! Én folyószámla hitelkeret miatt jártam így, mikor a teljes lóvém zárolták. Bementem, megmondtam mi a helyzet, és már akkor feloldották, találtak rá más megoldást (nálam részletfizetés, illetve tartozásrendező hitel -nem ingatlan alapú!-)
5/6 anonim válasza:
Én is így tudom, mint az előző. Nem tehetnek ilyet, csak egy bizonyos százalékot vonhatnak le.
6/6 anonim válasza:
ha átviszem a Gyedemet és a családi pótlékomat más bankhoz hogy nem tudják a törlesztésemet levonni ,akkor akinél vagyok bank ugye nem adhatja ki az adataimat ugye????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!