Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » PEMAP/ Bonusz allampapir vagy...

PEMAP/ Bonusz allampapir vagy mi masba fektetnetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb 4 millio Ft-nak megfelelö keszpenzem van EUR-ban. Kulfoldon elek, es egyelore nincs szuksegem erre a penzre keszpenz formajaban, mindenkepp szeretnem lekotni. Szerintetek jol jarok, ha hazautalom es veszek rajta Bonusz allampapirt? A mostani gazdasagi klimaban nem tudok jobbat, Europa szerte elszabadult az inflacio, es jobb konstrukciot kulfoldon sem nagyon talal az ember. Raadasul a nagyon kedvezo EUR-HUF arfolyam miatt, most sokat nyernek is az atvaltassal. Vagy Ti inkabb Premium EUR allampapirba fektetnetek? Köszönöm!

2022. okt. 14. 10:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell eldönteni, senki nem fogja helyetted meghozni a "kockázatot". Ingatlanba nem akarsz fektetni?
2022. okt. 17. 14:08
 22/29 A kérdező kommentje:
egyelore nem, ez a penz is ingatlaneladasbol szarmazik..
2022. okt. 17. 14:26
 23/29 anonim ***** válasza:
Én biztos nem vettem volna ki ingatlanból.
2022. okt. 17. 21:16
 24/29 A kérdező kommentje:
hidd el, nem volt ra szüksegem, csak nyug volt vele, de szerencsem volt, mert nagyon jo aron el tudtam adni. Emellett van masik ingatlanom is, ugyhogy tenyleg nem bantam meg az eladast. Most viszont gondolkodhatok, mit kezdek ennyi (kesz)penzzel..:-)
2022. okt. 17. 21:53
 25/29 anonim ***** válasza:
Vegyél lakást egy egyetemista városban és add ki albérletbe.
2022. okt. 18. 08:52
 26/29 A kérdező kommentje:
epp ezt csinaltam Budan a lakasommal, de megsokalltam :-)
2022. okt. 18. 10:08
 27/29 anonim ***** válasza:
Hát akkor marad az állampapír.
2022. okt. 18. 11:28
 28/29 anonim ***** válasza:

PMAP vs PEMAP

Erre senki nem fog tudni válaszolni. Attól függ, hogy mire számítasz.

A forinton komoly árfolyam kockázatod van, és az infláció is rekord magas jelenleg.

Az EUR-on nincs árfolyamkockázatod (már a nagy devizákhoz képest, legalábbis a forinthoz képest jelentéktelen, bár az EUR:USD kereszten látszik, hogy ott is lehet bukni), és sokkal alacsonyabb az infláció.

Innentől attól függ, hogy milyen jövőre számítasz.

-- Ha a forint stagnálni fog 420 környékén (nem lesz pár %-nál nagyobb csökkenés), esetleg még emelkedik is, és az infláció elindul lefelé, akkor simán jó befektetés valamelyik forintos állampapír.

Ha arra számítasz, hogy a forint továbbra is alulteljesítő lesz a többi devizához képest, esetleg azt gondolod, hogy az infláció masszívan magasabb lesz, mint az EUR zónában, akkor nyilván EUR-t éri meg tartani.

Arra nézve, hogy a forint és a magyar infláció már elérte e a mélypontját, vagy még bőven van tér sokkal nagyobb inflációra és gyengébb forint árfolyamra senki nem fog tudni válaszolni, mert ez már a jóslás kategória.

A kérdés az, hogy te melyik kockázatot ítéled magasabbnak, melyik forgatókönyvben hiszel, de bárki, bármilyen okos tanácsot is ad, az neki ingyen van, a jövőt nem látja, és a kockázatot a végén te viseled, a veszteség/nyereség a tied.

2022. okt. 18. 11:28
 29/29 anonim ***** válasza:
Diverzifikálj.
2022. okt. 18. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!