Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » PEMAP/ Bonusz allampapir vagy...

PEMAP/ Bonusz allampapir vagy mi masba fektetnetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb 4 millio Ft-nak megfelelö keszpenzem van EUR-ban. Kulfoldon elek, es egyelore nincs szuksegem erre a penzre keszpenz formajaban, mindenkepp szeretnem lekotni. Szerintetek jol jarok, ha hazautalom es veszek rajta Bonusz allampapirt? A mostani gazdasagi klimaban nem tudok jobbat, Europa szerte elszabadult az inflacio, es jobb konstrukciot kulfoldon sem nagyon talal az ember. Raadasul a nagyon kedvezo EUR-HUF arfolyam miatt, most sokat nyernek is az atvaltassal. Vagy Ti inkabb Premium EUR allampapirba fektetnetek? Köszönöm!

2022. okt. 14. 10:42
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

10:

A PEMÁP az eurozóna inflációt követi, így a PMÁP és a PEMÁP között lesz egy kb. 10-12% kamatkülönbözet. Szerintem ennyit nem fog gyöngülni a forint évente, szóval lehet hogy jobban megéri a forintos PMÁP.

Kérdező, egyszerű, abba fektesd a pénzed ami olcsó. A te szempontodból most a forint az olcsó.

Ha kerülöd a kockázatokat, akkor viszont meg is felezheted: fele PMÁP; fele PEMÁP.

2022. okt. 15. 01:40
 12/29 A kérdező kommentje:
11-es köszönöm! hogyhogy nem az uj Bonusz allampapirt ajanlod es inkabb a PMAP/PEMAP-ot?
2022. okt. 17. 00:11
 13/29 anonim ***** válasza:
11-es 10% különbség nem lehet. Mert a PMÁP fog fizetni sztem kb 11%-ot, a PEMÁP meg mondjuk 5%-ot. + az árfolyamnyereség.
2022. okt. 17. 09:05
 14/29 A kérdező kommentje:

13-as: akkor szerinted inkabb csak PMAP-ban gondolkodjak, es ne PEMAP-ban?

Meg egy kerdes: A Bonuszt akkor te sem ajanlod?

2022. okt. 17. 09:09
 15/29 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Én diverzifikáltam, pár millát PMÁP-ba, pár millát PEMÁP-ba tettem. Aztán majd kiderül. Most néztem az eurozóna inflációja 9% volt augusztusban. A Bonuszba bevallom nem ástam bele magam, nekem a prémiumok szimpatikusabbak. DKJ-t se ismerem.
2022. okt. 17. 09:59
 16/29 A kérdező kommentje:
rendben, koszi. Nekem is van sokfele allampapir befektetesem, de a PEMAP-ban eddig nem nagyon gondolkodtam. Viszont most, hogy a Ft ennyire gyenge, lehet megeri legalabb egy reszet EUR-ban is lekötni..
2022. okt. 17. 10:16
 17/29 anonim ***** válasza:
Meg én még vettem dollárt is, de azt ugye nem tudod befektetni sehova. De így is szép árfolyamnyereséget produkál. Eddig verte a PMÁP-ot is, pár hónap alatt.
2022. okt. 17. 10:25
 18/29 A kérdező kommentje:

tudom, de meg mindig hezotalok:

A forint befektetés kamatprémiuma is háromszor akkora, mint az eurós megtakarítás esetében. A PMÁP kamatprémiuma 1,5%, míg a PEMÁP-nal a kamatfelár csupán 0,5%. Ezek alapjan a forintos befektetéssel kétszer akkora hozamot lehet elérni..

Kerdes, hogy a Ft mennyit gyengülhet meg tovabb (ha egyaltalan fog meg..)..

2022. okt. 17. 10:31
 19/29 anonim ***** válasza:
Biztos, h fog gyengülni. Ingyen nem adják azt a nagy kamatot, hidd el. A pénzed reálértékét így is bukod, ne csak a kamtot nézd. 5 év múlva fél millió Ft már semmit se fog érni. ( kb annyi lesz majd a minimálbér)
2022. okt. 17. 11:08
 20/29 A kérdező kommentje:
akkor viszont szerinted a penz nagyobb reszebol erdemesebb inkabb PEMAP-ot vennem..?
2022. okt. 17. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!