PEMAP/ Bonusz allampapir vagy mi masba fektetnetek?
Szerintem az oda-vissza váltogatás miatt nem éri meg magyar állampapírt venned. Gondolj bele, akkor realizálsz hozamot, ha a következő években legalább 2%-kal kevesebbet romlik a forint az eurohoz képest, mint amennyit az állampapír hoz (ekkor realizálsz valamennyi hozamot). Ekkor még nem vettük figyelmbe a kockázatot, amennyiben lekötési időn belül vissza akarod váltani a befektetést.
Nekem van állampapírban befektetésem, mert könnyen hozzáférhető baj esetén, és kamatozik valamennyit, viszont ha külföldön élnék eszembe nem jutna átváltani a pénzem forintért. Mellette tőzsdén fektetek be, diverzifikált portfóliábal, ami 20 éves terv, 1-2 évig valószínűleg minuszos amíg nem tér magához a piac.
koszonom, 5ös, 6-os, elgondolkodtato...
5-ös: lekötesi idon beluli kovckazattol viszont nem tartok, nem nyulok hozza.
Nekem ezen kivul nagy összeg van lekotve allampapirokba (kulonbozo konstrukciokba tobbsegeben hosszutavon). A tozsdezesben, raadasul itt külföldön, nem nagyon bizom. Tul rizikos.
6-os:nem rossz, de azert nehezen hiszem el, hogy ekkora összeget otthin tartottal a szalmazsakban..akkor megis hogyan ertel el 'nyereseget' rajta? vagy csak az aktualis arfolyamnyeresegrol beszelsz, amit evek utan realizaltal?
ertem, köszi.
Nos, en EUR-t par honapja 'kaptam' ingatlanertekesites utjan (a vevö EUR-ban fizette ki az eladasi ar egy reszet), akkor 389 Ft volt 1 EUR...
most pedig 419 körül mozog...
igy meg mindig bizonytalan vagyok, de ha 'eladom' a magyar allamnak es allampapirt veszek belöle, akkor en is szep kis összeggel 'gazdagodnek', nem? (az atvaltasi arfolyam isnagyon kedvezo Transferwise-on keresztul)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!