Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen valutában lenne érdemes...

Milyen valutában lenne érdemes tartani a tartalékot?

Figyelt kérdés

Olyan 5-6 millió ftot félre kéne tegyek valami értékállóbb fizetőeszközbe. Anno mikor 380-390 Ft környékén mozgott az euró akartam váltani de a bankárok azt mondta várjunk vele majd le megy még, aha le is ment csak nem az euró...

Csak most ha beváltom azt az 5-6 millát akkor lesz 12000-14000 körüli euróm. Hogy járok jobban? Ti mit csináltok a félretett pénzetekkel?

2022. okt. 13. 20:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben csak értékpapír. A többi túl kockázatos neked
2022. okt. 14. 10:33
 12/12 anonim ***** válasza:

Milyen távon gondolkodva? Mennyire akarod, hogy hozzáférhető legyen a pénzed?

Tedd fel a kérdést: Minek neked Euró? Tényleg kell? Mit fogsz vele csinálni? Azért, hogy tartigáld, majd vissza váltsd egy év múlva ugyan annyiért Forintra, mert kiderül hogy tudomisén kocsit vagy lakást akarsz venni Forintért, azért felesleges átváltani az összeset Euróra. Akár váltóban, akár devizaszámlát nyitva.

És igen, én is diverzifikálnám. Azonban a kriptovalutát nyugodtan kihagynám belőle. De ahogy gondolod.

PMÁP-ot tudom javasolni.

Csak akkor fektess be, ha erre az összegre azt tudod mondani, hogy na ez most nem kell egy darabig. Ha fél év múlva ismét "Forintosítanod" kell az egészet, akkor nem sokra mentél a befektetéssel.

2022. okt. 18. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!