Hogyan védhetném a pénzem jobban az inflációtól?
Van kb 1 millió Ft-om MÁP+ állampapírban, dec. 13-án van az esedékességfizetés napja.
Van még 500 ezer PMÁP 2024, ennek dec. 20. a napja.
Továbbá 450 ezer PMÁP 2025, ennek márc. 27. a napja.
Bankszámlán is olvad 450 ezer.
Hogyan védhetném ezeket a pénzeket jobban az inflációtól?
Bankszámlán hagynék úgy 100 ezret, a többit pedig nem(alig) kockázatos eszközbe tenném, lehetőleg amivel nem kell sokat foglalkozni és átlagembernek is egyszerűen kezelhető. Úgy 500 ezernek könnyen/olcsón hozzáférhetőnek kell lennie, a többi annyira nem számít.
Állampapírokban gondolkodom, a bankszámlán lévő pénzből mit vegyek? PMÁP vagy az az új, azthiszem BMÁP a neve? A MÁP+ papírokat érdemes most azonnal ezekbe áttenni vagy várjak decemberig?
Tudna valaki a kérdésre válaszolni?
10:58
"tanulsz valami piacképeset" Ezt csinálom, programozó tanfolyamon vagyok. Épp erre a karrierváltásra akarnék felkészülni, nem tudható hogy alakul az átmeneti időszak. Az infláció nőhet, a jövedelem pedig kieshet akár egy évig - vidéken juniorként nehezebb elhelyezkedni, bp-re költözni meg nem szeretnék.
Amúgy valóban sajátos eset vagyok, a fizetésem nettó 120 körül van, évekkel ezelőtt volt 200 körül is. De a jövedelmemtől függetlenül alig költök pénzt. A kaja kb 25 ezer a mostani árak mellett is. Egyedül élek egy panellakásban, víz-villany párezer ft, a fűtés évente 120 körül, de ki tudja mennyi lesz a jövőben.
Ha milliós fizetésem lenne, akkor sem élnék más életmódot. Gyereket nem szeretnék és autót sem akarok venni.
"Ezt csinálom, programozó tanfolyamon vagyok."
🤡💩😅
Nem tudom mi vicces. Az újratervezés programból jutottam be az egyik iskolába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!