Milyen bankszámlát nyissak kevés fizetéshez?
Van már OTP Junior számlám, viszont szeretnék egy újat a fizetéshez, hogy ha a szüleim megszeretnék nézni az egyenlegem, a fizetést ne lássák az OTP-s számlán. Van Revolutom is, viszont abban nem vagyok biztos, hogy elég biztonságos. A CIB-bank tetszett mostanság, de nem tudom, hogy tényleg jó-e vagy csak a marketingje. Arra gondoltam még, hogy lehetne eleve állampapírba, vagy valami hasonlóba, ami kamatozik, kérni a fizetésem. Nem tudom, hogy lenne-e erre lehetőség. Azzal tisztában vagyok, hogy nem nagy összeg, és nem sokat kamatozna, viszont jobb mint a semmi.
19 éves egyetemista vagyok egyébként, nem kiskorú, és meg van rá az okom, hogy miért szeretném eltitkolni a szüleimtől a munkát.
Sokat jelentene nekem, ha valaki szánna rá egy kis időt, és megpróbálná tényleg elmagyarázni ezeket. 3-4 év múlva el kéne kezdenem a saját életem, viszont semmim nincs még, és ötletem sincs hogy ebben a helyzetben hogy fogok lakást venni, vagy akár csak bérelni is.. Van akinek a szülei vesznek egy 2 szobás lakást, és már abból pénze van, hogy kiadja az egyiket. Nekem nincs ilyen.
Kétlem hogy államkincstári számlára utalnák a fizetésedet, de menj be, kérdezd meg. Mind a munkahelyeden, mind az államkincstárban. Már ettől talpraesettebb leszel.
Hogy melyik bankba utalják a fizudat, arra vannak ilyen összehasonlító tablázatok, googlizz rá, hogy neked mi érné meg. Az fix hogy az otp a legdrágább bank,oda ne vidd.
Tarthatod devizaban is a penzedet meg inflaciókövető állampapírban pl, minél több penzed van, jobb annal több mindenben tartani. De kezdhetsz az állampapírral. Az nagyon fontos hogy ne jöjjön boriték a banktól, ezt majd jelezd az ügyintézőnek, hogy minden kommunikációt, kivonatot elektronikusan kérsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!