A bankszámlámra utalt fizetéshez nem férek hozzá mert elveszi a NAV egy tartozás miatt Mi lehet a megoldás?
A Diákhitel tartozásomat a suli átadta NAV-nak!
Jött egy levél a bankomtól , hogy a NAV-nak nem sikerült leszívni az adott összeget, mert épp nem volt raja semmi vagy annyi.
Úgy tudom, hogy a fizetésemnek csak a 30%-át venné el a NAV a tartozás kifizetéshez, addig amíg ki nem lesz fizetve..
Kihez kell fordulni segítségért , hogy ez tényleg így van e vagy van rá más megoldás azon kívűl kifizetem a tartozást ?
Vagy az is megoldás lehet, hogy egy családtagom bankszámlájára kérem a fizetést?
Illetve mekkora lehet az a reális fizetés amiből megélek még ha le is vonják a 30% a fizumnak ? Én 190.-200.000-feletti összeget számoltam ki..
Utalás esetén nem nézik a jogcímet, a teljes összeg inkasszálható akkor is, ha jövedelem. Jövedelemből letiltást a munkáltatónál tudnak kedvezményezni 33%-ig, de attól a számlra kerülő össezgeket a bank a teljes tartozás összegéig inkasszálja.
Kp-ban kérheted a pénzt, akkor csak a letiltás valósul meg, egyébként meg A Diákhitel központtal, végrehajtóval kellett volna már eddig is egyezkedni erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!