Táppénz alatt, 4 órás bejelentett munkaszerződéssel fel tudok venni hitelt?
A táppénz kevés, és 1 év a felépülésem a balesetből
A havi törlesztőt persze a hitelből fizetném, mert nagy összeget vennék fel Ingóságom van (1/1 tulajdonjogú hitelmentes (azaz tiszta) - családi ház)
Miért nem várod ki az 1 évet? Ráadásul 4 órás?
Pénzesd sem marad, elvesztesd a házadat, adósságod meg a csillagokban. Most nem vennék fel hitelt, főleg nem a házamra.
Akkor megmondja nekem valaki hogy havi 40 ezer forintos táppénzből hogy tartsam fel magam, rezsikkel, mindenekkel együtt család nélkül?
Igen, ahol dolgoztam baleset előtt, 4 óra van "papíron".
Én szívesen meghallgatok mindenkit, hogy ki hogyan élné meg a pillanatokat, ilyen irreális drasztikus drágulás mellett, úgyhogy a rezsi az egekben, semmid nincsen csak egy házad, ami több mint 100 nm, gondozónőre vagy rászorulva, mert fekvőbeteg vagy egy közúti baleset miatt.
A táppénz a gázszámlám felét se teszi ki.
Hogyan tovább? Adogassam el szépen lassan a vagyonértékeimet? Teló, számítógép, tv, stb stb stb??
Vagy, őszintén , mit tehetek szerinted ebben a helyzetben?
Kilátástalan vagy, megőrülsz a fájdalmaktól, csak a kezeid jók , hogy pötyögni tudj.
Na?
Nem fogsz semmilyen pénzintézettől hitelt kapni, mivel az MNB által előírt szabályok szerint, amit minden pénzintézetnek be kell tartani, hitelkételen vagy, az pedig teljesen szürreális elképzelés, hogy majd a hitelből fizeted a részleteket, hiszen a kamatok miatt sokkal többet kell visszafizetni, mint a felvett hitel.
Tisztában vagyok vele, rajtad már nem segít, nem is azért írom, hogy még én is beléd rúgjak, de másokon talán segíthet, ha olvassa a történetedet, aki nincs rendesen bejelentve, vagy alacsony a bére, az ne számítson banki hitelre akkor sem, ha van terhelhető háza, mert nem fog kapni, nekik előre kell gondolkozni, a fekete jövedelmükből kell félretenni és nem akkor kapkodni, amikor baj van.
Te most mit tehetsz ilyen helyzetben, ha segítő rokonaid sincsenek?
1. Kereshetsz pl magán hitelezőt, aki a házad fejében (sajnos magas kamatra) ad neked kölcsön, de nagy kérdés, hogy miből fogod később visszafizetni?
2. Eladod a házat és veszel egy kisebbet, a különbözetből pedig megélszaddig, míg talpraállsz és egy életre megtanulod, másképp kell élned.
3. Kiadod a házad nagyobb részét bérlőknek valamilyen megegyezés szerint, te pedig amíg beteg vagy, meghúzod magad az egyik szobában.
más ötletem nincs
Itt az intő pèlda, hogy miért nem dolgozik normális ember szürkén vagy feketén.
Kérdező, munkahelyi baleset volt vagy munkahelyre utazás közben ért baleset? Más okozta vagy te?
Mikor történt a baleset?
Mekkora az ingatlanod? Van lehetőséged egy szobát kiadni?
Mihez értesz? Milyen munkakörben dolgoztál?
(Természetesen hitelt senki nem ad)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!