1,5 millió forintot miben tartsam? Dollár, Euró, Forint?
Van egy kis pénzem, ami jelenleg egy OTP forint számlán van. Aggódom, érdemesebb volna egy részét átváltani másba?
A fő cél az volna, hogy ne romoljon az értéke annyira és hozzá is tudjak férni, ha úgy adódik.
Nem. Én azt mondtam, hogy befekteted.
El kell felejteni a malacpersely mentalitást. Csak a lúzerek tartják készpénzben a vagyonukat.
De ha feltétlenül malacperselyt akarsz, akkor csinálsz egy Revolutot, és ott tartod dollárban.
"Szóval érdemes volna nyitnom egy eurós számlát és abba átváltani mondjuk 500 ezret?"
Nyitsz egy Revolut számlát /app/, és ott szabadon tarthatod, prémium csomaggal korlátlanul válthatsz is, nekem havi 50-100 ezret hoz az EU-Forint váltogatás.
Rövidtávon szerintem nem éri meg devizában tartani a pénzt a váltási költség miatt (ami sose 0) és nem tudhatod milyen irányba mozdul az árfolyam, amikor szükséged van a pénzre.
Hosszútávon az a probléma, hogy nem véd infláció ellen, persze az euro, dollár mindenképpen biztosabb, mint a forint.
Helyedben olyan befektetési lehetőséget keresnék, ami rövidtávon alacsony kockázattal igénybevehető és könnyen hozzáférhető (pl. állampapír), így árfolyamváltozástól függetlenül többet fog érni a pénzed forintban.
Amennyi összegre hosszútávon nincs szükséged, azt befektetném más lehetőségekbe (pl. tőzsde), ami viszont 10+, de inkább 20 éves befektetések. Legyen kis tőzsde alapod, olvass utána ETF-eknek, dollár és euro alapút is választhatsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!