Aki fél nem akarja a magyar államot pénzelni, de hülye a pénzügyekhez, az mibe fektessen 4 millió forintot ami megőrzi az értékét?
Sajnos az állampapír nem opció, mert nem akarom finanszírozni állampapírvásárlással az ukránellenes, féldiktatórikus, népsanyargató és inflációs adatokat meghamisító magyar államot.
Viszont angolul se tudok és pénzügyi ismereteim sincsenek így a külföldi bankok ill. tőzsdézés se jöhet szóba (gondolom). Revoluton is zárolták a számlám miután nem költöttem hónapokig egy cent eurót se a virtuális kártyámról.
"Állampapír egyébként sem értékálló, lásd 6,5% hoz az inflációkövető állampapír, miközben a tényleges inflácio jóval magasabb."---Sokan nem tudják, hogy az idei inflációt jövőre követi le az inflációkövető állapapír.
Másrészről le a kalappal előtted, hogy próbálsz okosodni a témában, ez egy jó szokás, így tovább!
6. Hogyha nem hiszel, olvass utána mi alapján számítják az inflációt és pontosan hogyan trükköznek, hogy olcsó hitelhez jusson az állam.
12: Hogyha egy évre rá kapsz magasabb inflációhozamot, attól nem lesz lesz jelenleg inflációálló pénzed, nem lesz ugyanolyan vásárlóereje, mint előző éven. Arról nem is beszélve, hogyha bevásárolsz is látod nem 15%-kal nőtt az élelmiszerek ára, hanem januártól minimum 40% drágulás történt.
Az 1-5 év lejáratú állampapírok pontosan azért alacsony kockázatú és könnyen hozzáférhető befektetések, mert nem arra való, hogy ebből bárki meggazdagodjon vagy profitáljon. Szerinted a jó befektetéseket reklámozni kell?Állam ingyen hitelhez jut, cserébe neked visszacsorgat egy kis pénzt, hogy a laikusoknak úgy tűnjön megéri.
14. Először azt mondod, olvassak utána, mi alapján számolják az inflációt, utána meg CSAK az élelmiszerekkel példálózol, hogy az nem 15%. LOL Szerintem neked kellene utánanézni.
Pontosan tudom, hogy szàmolják az inflációt, ezért nem is hőbörgök, amikor azt mondják, hogy 14%, de sokan csak a zabálnivalót nézik, hogy jaj mennyit drágult.
És senki nem mondta, hogy ebből akar meggazdagodni, vagy nyerészkedni, akinek van 1-2 milliója (az egyszerű kisember) annak pont megfelel egy kis havi plusz, ennyi pénzzel senki nem megy tőzsdézni vagy valami kockázatos dologba belevágni.
Nyer rajta az állam? Na és? Én nem érzem magam átverve, pontosan tudom mit miért kötök le, meg mennyiért.
15: Olvasd el újra a kérdező kérdését és értelmezd:
"mibe fektessen 4 millió forintot ami megőrzi az értékét"
Erre az állampapír nem alkalmas, ha tetszik ha nem, leírtam pontosan miért. Kötekedésed pedig fordítsd másra, nem vagyok rá kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!