Érdemes az egész fizetésem magyar forintban Revolut számlára tölteni, majd azon belül euróra átváltani és azzal fizetni idehaza?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy külföldön euróban érdemesebb arról fizetni, illetve kártyával pénzt felvenni, de idehaza jobban megéri? Az átváltás ahogy eddig tapasztaltam kis összegekkel forintról euróra, nagyon kedvező volt.
Viszont 350-400 ezres fizut érdemes ott át forgatni? Csak bankkártyával fizetek lehetőleg mindenhol.
2022. aug. 12. 17:20
11/14 A kérdező kommentje:
Amit euróra váltok, azt nem tervezem forintra vissza váltani.
2022. aug. 13. 10:31
13/14 anonim válasza:
Hosszú távon szerintem megéri átváltani. 1 hónapra nem biztos, mert ingadozik az árfolyam, én is váltottam át és most éppen 10 ezerrel kevesebbet ér forintban. De én nem tervezem most visszaváltani, szóval szerintem hosszútávon meg fog térülni. Amit 308-as árfolyamnál váltottam, az már most sokkal többet ér és nem kellett érte spórolnom, gyűjteni, csak egyszerűen átváltani a pénzt. Sajnos a jelenlegi kormánynak igazából érdeke a forintot gyengíteni, szóval nem nagyon tesznek semmit ellene, sőt meggondolatlan mondatokkal még rontják is a befektetők bizalmát. Így szerintem lesz még 500 is az árfolyam, ha ideiglenesen alapkamat emeléssel lejjebb is szorítják, az nem sokáig fogja vissza a gyengülést.
14/14 A kérdező kommentje:
Gyakran járok át Szlovákiába, ott pénzt felvenni a bankom (OTP) által adott kártyával eléggé költséges pláne több alkalommal. Vásárolni sem a legjobb. Gyanítom ilyen szempontból éri meg legjobban a Revolut által át váltani euróra, és az euró számlán tartani, költeni.
2022. aug. 14. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!