Érdemes az egész fizetésem magyar forintban Revolut
számlára tölteni, majd azon belül euróra átváltani
és azzal fizetni idehaza?
Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy külföldön euróban érdemesebb arról fizetni, illetve kártyával pénzt felvenni, de idehaza jobban megéri? Az átváltás ahogy eddig tapasztaltam kis összegekkel forintról euróra, nagyon kedvező volt.
Viszont 350-400 ezres fizut érdemes ott át forgatni? Csak bankkártyával fizetek lehetőleg mindenhol.
Van a Revolutnál az ingyenes havi váltásnak valamilyen limitje. Fejből nem emlékszem most, de ilyen 100-200 ezer forint.
A másik, hogy ennek mi értelme szerinted? Azt hittem legalább a leírásban kifejted jobban, de még mindig nem találom. Ennek szerinted mi értelme?
2022. aug. 12. 17:23
2/14 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam ha így euróval fizetek az üzletekben, mint például a szlovákok, akkor olcsóbban megúszom a kasszában.
2022. aug. 12. 17:24
3/14 anonim válasza:
És tudod is hogy miért olcsóbb? Vagy csak amolyan ködös elképzelés? Semmi levezetés, utánaszámolás?
Szörnyű a magyar lakosság pénzügyi intelligenciája.
2022. aug. 12. 17:27
4/14 anonim válasza:
Akkor éri meg ha ma megveszed mondjuk 394-ért és mondjuk felmegy 410-re. De ha erősödik a Forint akkor buksz rajta.
2022. aug. 12. 17:34
5/14 anonim válasza:
#3 Azert olcsobb, mert a forint folyamatosan gyengul az eurohoz kepest. Ha honap elejen valtasz 100K forintot eurora, akkor lesz 256 eurod. Honap vegere, amikor vasarolnal belole, az a 250 euro mar 102K-et er... Persze ez igy egy sarkitott pelda, de romlo forintnal erdemessebb euroban tartani es abbol kolteni.
2022. aug. 12. 17:54
6/14 anonim válasza:
5. Ha valaki a vagyonát, értsd megtakarított/félretett pénzét euróba teszi az teljesen érthető. Ha valaki az abban a hónapban elkölteni szándékozott pénzét forintról euróba váltja majd folyamatosan pénzzel fizetésekkor visszaváltja forintra, annak semmi értelme. Egy csomó napon, csomó alkalommal erősödik a forint, nem pedig gyengül. Ez gyakorlatilag olyan, mintha napon, heten, hónapon belül kereskednél a tőzsdén az EUR/HUF-fal. Bőven benne van a bukás is, mert attól, hogy "folyamatosan" gyengül a forint az nem azt jelenti, hogy minden napról napra, hétről hétre gyengül folyamatosan.
2022. aug. 12. 17:59
7/14 anonim válasza:
Ráadásul 400 ezres fizu oda-vissza váltogatása az havi 800 ezer forint pénzváltásnak felel meg, az meg már a Revoluton sem ingyenes, még ha olcsóbb is. A kérdező gondolom még ezt sem tudja, ennek se nézett utána, hogy mennyibe kerül a Revoluton minden hónapban 800 ezret váltogatni.
2022. aug. 12. 18:01
8/14 A kérdező kommentje:
Az úgy tudom ingyenes, ha 400 ezret ki utalok revolut számlára forintban. Annak nyilván van már költsége ha azt euróra váltom. Széfben érdemes spórolgatni? Nézegettem a szorzókat, ami tízszeres is lehet. Azt hogy kell elképzelni? Az egyszeres szorzót értem, hogy felkerekíti a kis összeget, és a különbözetet a széfbe teszi. De a többi szorzóval hogyan kell elképzelni a gyorsabb spórolást?
2022. aug. 12. 22:27
9/14 anonim válasza:
Nem értelek kérdező. Te most spórolni akarsz, vagy a havi elkölteni való pénzedet is átváltani?
A spórolás azt jelenti, hogy fogod az pénzed egy részét (pl. a 400 ezredből 150 ezret) és azt félreteszed, megspórolod, vagyis elrakod és nem nyúlsz hozzá. Nem költöd el 1 hónap, 2 hónap, 1 év múlva, hanem spórolszd. Ezt a pénzedet érdemes euróra váltani minden hónapban.
De azt a pénzedet (mondjuk a 400-adból 250 ezret) amit elköltesz minden hónapban lakhatásra, kajára, egyebekre, azt nem éri meg euróra váltani, majd pedig napokon, heteken belül vissza forintra elköltéskor.
2022. aug. 13. 07:43
10/14 anonim válasza:
forintot forint számláról fizess, eurót euróról. tehát hagyj forintot is költeni ne váltsd át az egészet euróra
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!