Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi az a hitelkártya, mire jó?

Mi az a hitelkártya, mire jó?

Figyelt kérdés
Az új bankszámla csomagomhoz még januárban kaptam hitelkártyát.még nem aktivizáltam,de van rajta 200000 ft. viszont a héten levontak "rá" valami 1100 ft-ot.mire jó ez a hitelkártya? minek ez nekem ha a bankkártyámon mindíg van pénz? hogy kell használni? van PIN. kódja? a boltban legtöbbször bankkártyával fizetek.nekem kell rá pénzt feltöltenem? (van internetbank hozzáférésem). egyáltalán hogy került ré az a 200000 ft? a bankba mos nem érek rá bemenni.

2022. aug. 10. 19:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
41%

Pont ezért kérdeztem, mert az is 1%-ot ad vissza, kiválasztott kategóriára 4-et és 30.000 ft vásárlásig ad bonuszt...

2022. aug. 10. 20:57
 12/13 krwkco ***** válasza:
100%

"hogy kell használni?"

Minden hitelkártyának van egy havi fordulónapja. Attól kezdve 1 hónapig vásárolhatsz vele. Maximum 200 ezer forintig. A fordulónap utáni napon a net-en vagy telefonon meglátod, hogy mennyit költöttél és mi a határidő a visszafizetésre (feltöltésre). Általában a fordulónap+15 nap. Ha ezt a pénzt maradéktalanul visszatöltöd a határidőig, akkor nem kell kamatot fizetned. Sőt visszatérítést kapsz. Manapság többnyire 1%-ot.

Ha egy kicsivel is kevesebbet fizetsz vissza, akkor minden költésed után nagyságrendileg 30%-os évi kamatnak megfelelőt kell fizetned. De csak annyi időre, amennyi a költés és a visszafizetés között eltelik. Pl. ha ez egy fél hónap, akkor 30/24=1,3%-ot.

Készpénzt is vehetsz fel, de az azonnal elkezd kamatozni, ezért azt nem érdemes.

Ha jól használod, akkor nem csak havi 1% visszatérítést kaphatsz, hanem ugyanennyi pénzt be is tudsz fektetni, mert ennyi állandó kamatmentes kölcsönöd van a banknál.

De ha többször is elrontod a visszafizetést vagy hajlamos vagy túlköltekezni, amig van pénz, akkor inkább nem szabad hitelkártyát használni.

2022. aug. 10. 22:17
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem is tukmálták muszáj volt számlacsomag a hitelem mellé.

Ha nem használod gyakorlatilag csak mínuszba mehetsz vele. Ha arról költesz és rendszeresen utalgatod vissza a pénzt akkor nem lehet gondod, sőt még kapsz is vissza 1-2% ot és jó esetben az le is fedi a kártyád díját.

A videó amit az első kolléga belinkelt informatív, tényleg nem tájékoztatják az embert róla normálisan, hogy mibe megy bele.

Viszont úgy gondolom, hogy kicsit félelemkeltő a videó, mivel ha ezt tudod pont hogy jobban figyelsz a költéseidre ha hitelkártyád van.

200 mondjuk nem egy nagy hitelkeret.

2022. aug. 13. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!