Hitelkártya díj befizetés csúszása ?
Azt szeretném megkérdezni, hogy működik ez a kamat fel számítás a hitelkártyáknál?
Gondolkozom egyen.
Úgy értem, hogy mondjuk tegyük fel van 250-300 ezer forintos hitelkeretem, ebből mondjuk elköltök 100 ezer forintot, majd türelmi idő előtt befizetek mondjuk 70-80 ezret hónap közben . Mi van akkor, ha mondjuk azzal a maradék 20-30 ezer forinttal meg csúszik az ember 2-3 napot?
Mire megy a kamat, a tartozásra, vagy a teljes hitelkeretre?
Nem tervezek meg csúszni, de ki tudja, véletlen . Hátha valaki járt már így .
Köszönöm a válaszokat !!
Ha nem kerül a teljes tartozás kiegyenlítésre, akkor a vonatkozó időszakban a hitelkártya minden felvett kölcsönére kamatot kell fizetni.
Vagyis minden költésre, napi záróegyenleg alapján.
Egy példa:
Mondjuk júni 1-31-ig tart a periodusod.
Júni 4-én és júni 24-én vásároltál. És júli 10-én vissza fizetted az első vásárlást és a második vásárlás felét.
Akkor az első vásárlás után júni 4-től júli 10-ig fizetsz kamatot.
A második vásárlás fele után júni 24-től júli 10-ig.
A második vásárlás másik fele után júni 24-től júli 15-ig (a türelmi időszak végéig), és még addig, amig ez a tartozás további befizetéssel le nem nullázódik. A befizetést mindig a legkorábbi tartozás törlesztésének tekintik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!