Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hol és milyen formában érdemes...

Hol és milyen formában érdemes félretenni lakáscélra?

Figyelt kérdés

Pályakezdő vagyok, szüleimmel élek, és most kezdek az első munkahelyemen. Szeretnék félretenni pénzt vagy lakásvásárlásra, vagy ha úgy alakulna a családi házunk felújítására. Nem tudom még, h milyne távra és összegre tervezek, a legvalószínűbb, h 2-3 évig többet akár havi 50-60 ezret is, és utána kevesebbet, mondjuk 20 ezret (függ ez attól, h elköltözöm-e albérletbe, elmegyek-e újra suliba stb).

Jó lenne ha rugalmas feltételekkel lenne, hogy nem meghatározott x év után lehetne csak felhasználni, vásárlásra felújításra is jó lenne, annyit tehetnék be amennyit éppen tudok.

Ki mit tud ezekről a lakáselőtakarékossági dolgokról?

2010. szept. 19. 22:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Nézz utána a Fundamentának, de vannak tartós befektetési szerződésű termékek is, amik nem lakáscélúak, de jók hosszú távra...
2010. szept. 19. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel pályakezdő vagy, első időszakra azt tanácsolom, nyiss egy folyószámlát egy számodra szimpatikus bankban és ott gyűjtögess. Bizonyos időszakokra le lehet kötni a pénzt (2-3 hónap)és ha már legalább 1-200.000Ft-od összejön, kösd le. Ezt rendszeresen ismételgesd, ellenőrizd, hol tartasz, milyen lekötési időszak adja a legtöbb kamatot. Figyeld meg, mennyi az a pénz havi szinten, amit biztonsággal félre tudsz tenni.

Sajnos nincs olyan megtakarítási forma, ami 100%-ban rugalmas, biztonságos, magas hozamot is hoz is és még a futamidő is rövid.

Amikor már belátható, tervezhető számodra, hogy mennyit tudsz rendszeresen félretenni és nagyjából tudod, mire szeretnél takarékoskodni, akkor érdemes alaposabban szétnézni a pénzügyi piacon.

2010. szept. 21. 12:54
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Megfontolom a dolgot!

2010. szept. 21. 15:58
 4/5 anonim válasza:

Ez a Fundamentás cucc jó lehet mert nekem is nagyon mondták a postán hogy megéri a fiataloknak mert a betett pénzedhez az állam hozzátesz pl 30 % ot amit csak lakásvásárlásra használhatsz fel.

Vagy valami ilyesmi:D

2010. szept. 21. 18:52
 5/5 Bocipók ***** válasza:

Én nem kötöttem semmilyen előtakarékosságit anno, mert hallottam azért olyan dolgokat, hogy nem tudsz 1-2 év után csak úgy hozzájutni a pénzedhez.

Úgyhogy én is úgy csináltam, hogy nyitottam egy folyószámlát és azon e-bankingon keresztül (nagyon jó, be sem kell menni a bankba) lekötöttem a félre tett pénzem hol több, hol kevesebb hónapra (attól függően mennyit tudtam félre rakni, volt-e nagyobb kiadásom).

Aztán amint összejött nagyobb összeg lekötöttem egy évre, vagy befektetési jegyet vettem. Most is van ilyen is, olyan is.

8 éve dolgozom, már megvan egy panel árának a 70%-a.

Nem akarok hitelből lakást venni és úgy gondolom így utólag, hogy jól csináltam, még 2-3 év és elérem azt a célt amit kitűztem magam elé, lesz lakásom 31 évesen szülői segítség nélkül.

Szerintem jobb, ha a magad ura vagy.

2010. szept. 23. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!