Ma egy nő és egy férfi a késői órákban egy buszmegállóban rávettek, hogy utaljak át nekik pénzt, addig nem hagytak elmenni. Nem akartam balhét, átutaltam. Sajnos az esetnek nem volt szemtanúja. Van valami lehetőségem, hogy ezt a pénzt visszakapjam? Tudom, hogy van a banknál a visszahívás lehetősége, de ehhez kell a másik fél beleegyezése, ami biztos nem lesz meg. Rendőrségre ha nem muszáj, nem szeretnék menni. Persze, ha nincs más, akkor odafordulok. De azért remélem el lehet ezt intézni valahogy.
Csak a rendőrség lenne az egyetlen lehetőséged, de jó eséllyel a pénznek akkor is búcsút mondhatsz. Érdekelne azért, hogy tudtak “rávenni”, hogy pénzt utalj nekik
2022. jún. 12. 23:08
2/15 A kérdező kommentje:
Elég erőszakosak voltak, nem nyúltak hozzám, de a nő belemászott az arcomba és azt kérdezték van-e nálám kézpénz. Mondtam, hogy nincs, azt hittem, ezzel vége, de nem hagytak békén. Megkérdezték, mikor jön a buszomy idevalósi vagyok-e. Röviden válaszolgattam és megkértem, hogy hagyjanak békén. Amikor megpróbáltam elsétálni, elém álltak. Aztán a férfinak jött az ötlete, hogy utaljak. Őszintén megmondom, féltem, szóval utaltam pár ezret, aztán hagytak felszállni a buszra.
2022. jún. 12. 23:14
3/15 anonim válasza:
Tegyél feljelentést!.
2022. jún. 12. 23:22
4/15 A kérdező kommentje:
Van értelme? Nincs jó tapasztalatom a magyar igazságszolgáltatásban. Így, hogy nincsenek tanúk és nem fenyegettek, szerintem nem csinálnának semmit.
2022. jún. 12. 23:26
5/15 anonim válasza:
A " nem hagytak el menni " már önmagában bűncselekmény. Ha egy újjal nem nyúltak hozzád, akkor a rablás nem áll meg persze.
Ezenkívűl aki ilysmit csinál, sanszos, hogy ismerős arc a rendőrségnél.
Olyan, hogy nem csinálnak semmit nincs.
Mindenképp fordúlj rendőrséghez, és ne is csak amiatt a párezer miatt. Inkább azért, hogy másokkal ez ne történhessen meg.
2022. jún. 12. 23:43
6/15 anonim válasza:
Ez. minimum az ún. kényszerítés bűncselekmény.
2022. jún. 13. 00:36
7/15 anonim válasza:
Menj a rendőrségre. Van bankszámlaszám, pikkpakk megtalálják őket.
2022. jún. 13. 06:37
8/15 anonim válasza:
Már bocs, de nem tudom elképzelni a szitut. Rád másznak, lejmolnak, oké, nincs nálad kápé. Szólnak, hogy utalj, egyszerűen azt mondod, hogy:
- Nincs bankszámlám
- Csak bankban tudok utalni
Egyébként irány a rendőrség és szépen név szerint feljelented őket: ugyanis ha utaltál, látszik a neve az illetőnek, onnan meg már könnyű lenyomozni.
Már csak azzal bűncselekményt követtek el, hogy feltartóztattak.
2022. jún. 13. 10:22
9/15 anonim válasza:
Hát sem vagy a lwgélesebb kés a fiókban...
Annyit kellett volna mondanod hogy nincs szamlaszamod van mondjuk levetted róla minden pénzed. És pont.
Jó hülye vagy istenem...
2022. jún. 13. 13:26
10/15 anonim válasza:
#9. Nem hülye volt, hanem félt. A kettő között van különbség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!