Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes lenne Állampapírba...

Érdemes lenne Állampapírba tenni a pénzem?

Figyelt kérdés

Van 1,5 millió forint megtakarított pénzem. Eredetileg autóra kezdtem gyűjteni, de úgy néz ki, hogy egy darabig még nem lesz szükségem rá, a pénzt viszont nem akarom addig másra költeni, inkább gyűjtök tovább.

Jelenleg a banki takarékszámlámon van, de arra gondoltam, hogy 500 ezret meghagynék ott vésztartaléknak, a maradék 1 milliót viszont betenném valamilyen Állampapírba. Az mégiscsak jobban kamatozik, mint a takarékszámla, ahol csak megeszi az infláció. Ha többet nem is érne, legalább az értékét tartaná.

Szerintetek jó ötlet lenne az Állampapír? Ha igen, ti melyiket választanátok?

2022. jún. 6. 10:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%
10: hajrá, csináld. Aztán ha a nyakadon marad, mert a kutya nem veszi meg, akkor bukod az egészet.
2022. jún. 11. 20:20
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Bitcoin most jobb vetel
2022. jún. 12. 14:06
 13/26 anonim ***** válasza:
83%

"Bitcoin most jobb vetel"

Akkor is azt mondták hogy jó vétel a btc mikor én vettem, aztán azóta már majd 50% mínuszba vagyok.

2022. jún. 12. 14:41
 14/26 anonim ***** válasza:
11%
Na latod 13? Most raveszel es maris jobb helyzetbe kerulsz
2022. jún. 12. 15:13
 15/26 anonim ***** válasza:
11%

sokan akkor kapcsoltak amikor már 50ért ment a bitcoin.

Lehet hogy lesz 100e is, de nincs rá garancia, semmiképp se add el ha van most coinod 13#

2022. jún. 12. 15:19
 16/26 anonim ***** válasza:
43%
Nem is akarom, ha kell évekig hold-olom simán, csak egy kis intermezzóként megjegyeztem hogy ilyen is van, ha valaki esetleg azt hiszi hogy pár hónap alatt csiliomos lesz kriptóból.
2022. jún. 12. 15:46
 17/26 anonim ***** válasza:
75%
Azt írod, hogy 500-at ott hagysz takarék számlán. Minek? Állampapírból is bármikor kivehetsz tetszőleges összeget. Jutaléka van, de ugyanaz a nagyságrend, mintha takarékszámláról vennéd ki. Viszont ameddig nem nyúlsz hozzá, az is termel hozamot.
2022. jún. 19. 14:51
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Direkt azért írtam az Állampapírt, mert bár alacsony kamatozású, de viszonylag biztonságos. Én nem értek a tőzsdéhez és a kriptóhoz, eljátszani meg nem akarom ezekkel a félretett pénzemet. Nem befektetősdire vágyom, csak arra, hogy a pénzem tartsa az értékét. Szóval szerintem megy majd akkor Állampapírba, amíg nem lesz rá szükségem.
2022. jún. 21. 13:49
 19/26 anonim ***** válasza:
75%

13-as:

"Akkor is azt mondták hogy jó vétel a btc mikor én vettem, aztán azóta már majd 50% mínuszba vagyok."

Kik mondták? Social média influencerek? No offense, de nem akkor kéne venni amikor "azt mondták, hogy jó vétel".

Nagyon minimális technikai analízist tessék nézni. Nem kell túlbonyolítani kezdő kisbefektetőként, elég ha három dologgal tisztába kerülsz: RSI, mozgóátlagok és idősíkok.

A BTC most a havi és heti idősíkon is (ami magas idősík = megbízható) elképesztően "túl van adva" és alatta van minden mozgóátlagnak, olyanoknak is, amiket 13 év alatt eddig 4x látogatott meg, ezzel együtt (200 hetes mozgóátlag). MOST van jó vétel BTC-re. Nyilván rizikós így is mint az állat, mert mehet még lejjebb is. Az, hogy soha nem látott értékekre zuhantak az indikátorok még nem feltétlen jelenti azt, hogy itt volt az alja, de a BTC 13 éves történelme során EDDIG(!) még nem volt ilyen jó vétel a jövőre nézve.

De még egyszer mondom, ez rizikós, lehet akár 10 év múlva 1 millió dollár is, vagy nulla is.

Szerintem aki kerüli a kockázatot, az maradjon az állampapírnál, még mindig jobb, mint készpénzben tartani. Aki kicsit szereti az izgalmakat, de nem annyira, az vegyen olyan osztalékfizető részvényeket amik 25 éve emelnek osztalékot legalább (Google: "dividend aristocrats") és a P/E értéke a részvénynek (szintén Google) 15 alatt van. Mindenkinek az egyéni kockázattűrő képességére van bízva, hogy mibe mer fektetni, de SOHA ne azért fektessetek be bármibe, mert X ember azt mondta YouTube-on 500.000 követővel, vagy Twitteren olvastad egy 1M követős fióktól...az elmúlt 1 évben nem láttam olyan influencert aki ne esett volna pofára az elképzeléseivel.

2022. jún. 28. 13:25
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

19-es: két hibás állításod van.

1) "havi és heti idősíkon is (ami magas idősík = megbízható" Ez vicc. A magas idősík nem havi és heti.

2) "lehet akár 10 év múlva 1 millió dollár is, vagy nulla is." Ez féligazság. Ugyanis ez úgy lenne igaz, ha azt írnád, hogy 10 év múlva, de akár jöhet olyan esemény lánc, hogy pár hét alatt benullázza magát. Hamis az a látszat, hogy nulla csak tíz év alatt lehet. Hát nem.

2022. jún. 28. 14:55
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!