Érdemes a megtakarított pénz egy részét euróba fektetni?
Kérdező!
Emlékszel amikor pár éve mutatták a tv híradóban, hogy áll a sor a pénzváltók előtt és a hülyék váltják be az Eurójukat, mert elérte a "300 Ft-os lélektani határt"
Most, pedig már stabilan 400 Ft felett van az Euro!!
(Nem a mese-középárfolyam, hanem amennyiért -a valóságban is- meg tudod venni valamelyik bankban!)
Ha nem váltod át a meglévő forintodat sürgősen kemény valutára, nagyon bánatos leszel amikor eléri majd a Ft/Euro az 500-at.
Mert nem 30%ot inflalodik legalabb evente, mint tavaly vasarloeroben a forint. Hanem mondjuk 6-7et.
13-as, és nem gondolod, hogy azt a 6-7-et ki lehetne kerülni, ha értelmesebb dolgokba fektet?
Egyesek nagyon nincsenek képben, hogy hogyan lehet Y mennyiségű pénzből Y+ mennyiséget létrehozni. Azt javaslom, aki nem ért hozzá, nézzen utána. A pénznek nem csak az értékét kell megőrizni (ami ugye ilyen módszerrel így lehetetlen is) hanem munkát adni neki, hogy több legyen. Így érdemes belekezdeni, mert amúgy csak veszteség. Mi értelme úgy hozzáállni, hogy "Hát van ennyi pénzem, és maximum ennyit akarok veszíteni belőle"? Nem! Ez borzalmas hozzáállás.
Egyetértek, de forintban befektetni, pl állampapperbe, nagyobb retardáció mint simán csak eurót venni. :D
Én is befektetés párti vagyok, #7 (és #13) választ írtam.
De ezen az oldalon a befektetést ösztönző emberek le vannak pontozva. Minden ami nem állampapper, az sarlatánság. :D
“ D :D :D :D D: D :D D: :D jo, hallod akkor visszaadom mind 3 közgazdasági diplomám meg a CFA-m”
Valószínű akik a 2009-es válságot kirobbantották, illetve az oda vezető utat szépen egyengették, nekik is legalább ilyen kvalitásaik voltak.
Akkor most hogy is van?
Befektetési arany, Ingatlan, Értékpapír ezekbe érdemes fektetni, valamelyik a három közül mindig be jön, jobb esetben az összes.
Ez egy régi zsidó mondás, és valljuk be a szidok értenek a pénzhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!