Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha van egy hitel ami 30 evre...

Ha van egy hitel ami 30 evre szol es nem lehet elotorleszteni, meg lehet jogilag tamadni valahogy, hogy lehessen?

Figyelt kérdés
2022. máj. 28. 08:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%
Tökéletes a magyarázata a valaszadonak, te nem érted ezek szerint hogyan működik a bank rendszer...
2022. máj. 28. 10:35
 12/15 anonim ***** válasza:
85%

Na jó. Azért az világos hogy nem így működik. Az előtörlesztés mindig a tőkéből történik. A kamatnak ehhez semmi köze. Én már számtalanszor törlesztettem így.

Az előtörlesztés díja bankonként változik. Nekem 1% szokott lenni. Biztos hogy nem tilthatják meg az előtörlesztést. Melyik bank ez?

2022. máj. 28. 10:35
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de az eddigi válaszaidból ítélve fogalmad sincs a pénzügyekről, de még arról sem, hogy mit írtál alá. Olvasd el újra (vagy először) a szerződésed, ha nem találod, amit keresel, kérj segítséget egy hozzáértőtől, és segítsen azt is kiszámolni és eldönteni, hogy megéri-e előtörleszteni.
2022. máj. 28. 12:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Hitelből ne akarj lakást kiadni, mert könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nem tudod kiadni a lakást de a hitelt fizetned kell a nem fizető bérlők után is.

Egyébként a héten fizetem ki, több megmaradt nagyobb összegű ( pl. Diákhitelek, lakáshitelek ) hitelem is végtörlesztésbe, a hitelmoratórium alatt,-volt ahol fel se számoltak kamatot az első évben pl. a korábbi havi 2000.000-es törlesztőket ( amik ki tudja mennyivel ketyegnének tovább július 1-től) így levittem 0-ra a hitelmoratórium végére.

Minden bank, - és nem csak bank - engedi a végtörlesztést, előtörlesztést is. Max előtörleszteni nem éri meg, mert olyan feltételeket írattak Veled alá, vagy magasabb hozamú befektetéssel jobban jársz az adott tőkére.

2022. máj. 28. 13:57
 15/15 anonim ***** válasza:
35%
Nem. Aláírtad, elfogadtad a feltételeket. Valószínű csak akkor megy bele a bank, ha a teljes futamidőre szóló kamatot is kifizeted.
2022. máj. 28. 15:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!