Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megéri még állampapírt venni?...

Megéri még állampapírt venni? Vagy arra is ráteheti az állam a kezét, megszorítás címén?

Figyelt kérdés
2022. máj. 26. 22:08
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Az biztos, hogy egy évre visszamenőleg jobban megérte volna akár csak euróban tartani a pénzt. De utólag könnyű okosnak lenni. Utólag azt is meg tudom mondani, milyen részvényt kellett volna venni. Ha most minden forintom átváltanám euróba, utána tuti erősödne vagy 10%-ot a forint.
2022. máj. 29. 03:09
 32/32 anonim ***** válasza:
52%

31-es azért aki kicsit tájékozottabb pénzügyekben, átlát összefüggéseket, az előre is megmondja, megmondta korábban is, hogy inkább Euro, mint máp+.

2020 tavaszán még tudatosan 312-320-as árfolyamokkal halmoztam fel, 2021 október-novemberben 370-es szintekkel költöttem el értéknövelő beruházásokra, hitel végtörlesztésekre a hitelmoratórium alatt anélkül, hogy bármit le kellett volna kötnöm 5 évre a már akkor 4% inflációs tűréshatáron lévő időszakban - ez is előre átható volt már 2020 tavaszán, hogy "hiperinfláció" lesz az 5 éven belül- mégsem "párnaciha" volt, pedig győzködtek itt arról :-).Napokban szintén, lehetetlennek tartották, hogy 420 fölé dráguljon az euro, egy PMÁPhoz képest 3 éven belül.

Az állampapír azoknak "jó", akiknek nincs különösebb rálátásuk a pénzügyekre, csak valahol tartani akarják a megtakarításukat és nem veszik figyelembe az árindexeket. Más kérdés, hogy közben már a MÁP+-ok java is kifarolt a sokat emlegetett, elméleti matekos 5 év utáni kamatok mellől, és átváltotta más papírra. Van aki még 25 millióval máp+-ozik, havi 30.000 Ft ( kb egy hétvégi bevásárlás) hozamáért :-).

2022. máj. 29. 06:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!