Az oroszok kapcsán ez a rubelben fizetés a gázért, ez mit jelent valójában? Nem mindegy?
Nekem is ugyanezek a kérdéseim, én sem értem. Nem mindegy miben fizetnek? Ugyannyi 377 ft is mint 1 euro.
Akkor nem mindegy hogy rubelben vagy kiskutyafarkában kapja e a pénzt? Ugyannyit kap.
"Ha rubelben fizetünk a ruszkiknak akkor a devizapiacon lesz kereslet a rubel iránt és nem fog elértéktelenedni teljesen."
Ha egy kényszer miatt van rá kereslet egyetlen tranzakció miatt, az mások keresletét miben befolyásolja???
Ha meg az eladást nézzük, ha azáltal hogy egy gáztranzakció miatt rubelt akar venni valaki, és ezért a rubel eladók versengenek, az megváltoztatja azonnal az árfolyamot, vagyis 377 tegnapi rubel és mondjuk 400 mai rubel és 1EUR ugyanúgy ugyanazt az értéket képviseli (bocsánat nem tudom az árfolyamot, ezért most forinttal írtam a példát).
A dollár dominanciájának felszámolásáról szól, a fizetőrendszer is dollár alapú, amivel előszeretettel szankcionálnak,jelen esetben az oroszokat. Az amerikai globális hatalom egyetlen tartópillére a petrodollár (a dollár mögött nincs aranyfedezet) , a nyersolajat kizárólag petrodollárban lehetett vásárolni, ha más fizetőeszközt is elfogadnak, akkor Amerika mint globális világhatalom megszűnik létezni.
Kína is kötött nemrég szerződést Szaúd-Arábiával, ők jüanban fizetnek az olajért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!