Hova fektessem be a félretett pénzemet?
Pályakezdő vagyok, egyetem után, nemrég kezdtem el értelmesebb összeget félretenni havonta, rendszeresen. Van most kb. 3,5 millióm bankszámlán, cél lenne a lakáshitelhez szükséges önerő összegyűjtése, hogy ne albérletet kelljen fizetnem. Havonta 200-300 ezer közötti összeget teszek félre általában.
Milyen befektetést tudnátok erre javasolni?
#11 Evidens hogy a bejelentett infláció nem a valóság. De ez még afelett ad pénzt 1,5%-al. A bármikor hozzáférés meg nem gond, ha nagyon kell a pénz bármikor bármennyit kivehetsz és csak 1%-ot buksz. Euróban tartásnak meg semmi köze az inflációhoz, az az euró árfolyamtól függ. A mostani 400 forintról is lement 370-re, és azt mondják fog az még lejjebb menni. Mekkora befektetés lehetett annak aki vett 400-ért eurót, aztán lesz az majd 350.
Ha valóban inflációkövetőt akarsz venni, akkor ETF-et kell venni, pl. S&P500-at. De azt kőkeményen hosszú távon kell betenned, mert lásd most covid miatt is volt ingadozás. 1 év alatt 8%-ot növekedett csak, de 2 év alatt 55%-ot.
"Vagy ez csak nekem tünt fel? az infláció+1.5% az a srác 3.5M pénzénél 52500 Ft évente lekötve a többlet"
Ez a matek nem tudom hogy jött ki. Jelenleg 6,6% kamatot ad a PMÁP. Ez 231.000Ft kamat 1 évre. Idénre 10% inflációt mondanak, ha fizetni fog a PMÁP 11,5% kamatot akkor az lesz 400.000Ft kamat.
Én vagy euróban,vagy dollárban gondolkodnék és nem feltétlenűl bankban.Első válaszom: "Én vagy euróban,vagy dollárban gondolkodnék és nem feltétlenűl bankban."
Tehát nem csak eurót írtam.
Nem biztos, hogy az Oroszoktól kell félni. A Zelenszkij kiszámíthatatlanabb. Lesz az a pillanat,amikor már minden mindegy lesz neki és most neki nagyon fáj,hogy mi nem úgy ugrálunk,ahogy ő fütyürészik. Ha ő egy felelős vezető lenne és tényleg a népe,a hazája érdekelné, már rég tűzszünet lenne. Ezt a háborút nem tudják megnyerni,csak az áldozatok és a károk száma nő. És amikor sarokba lesz szorítva, bármi megtörténhet. De persze reméljük,hogy nem fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!