Mennyit tudtatok alkudni a lakás árából, amikor vettétek az ingatlant? Nyilván egy 30-40 milliós lakásból többet engednek, de kb %-ban mennyi volt az annyi?
Százezret szerintem simán lehet alkudni, talán még többet is. Egyébként
mostanában sokszor van olyan is, hogy a vevők felfelé alkudnak, egymásra licitálnak. Legalábbis a fővárosban gyakran van ilyen mostanában. Nekem is van kollégám aki az írányárra még rádobott 2 millát, hogy ő legyen az új tulajdonos. Mi szerencsére 2,5 milliót alkudtunk le egy 23-ra tartott panelből, igaz már majdnem végrahajtás alatt volt, ki volt kapcsolva a villany, a kábeltévé. Mindenkinek tartozott a régi tulajdonos, és teljesen le volt pukkanva a lakás. Alkoholista volt.
az illetekre lehet kérni részletfizetést
mi anno 17,9 M-ról 16,5 m-ra alkudtuk le, de az eladónak nem kellett nagyon a pénz és ez egy lepukkadt ház volt
14,9-ről "alkudtam" 14,4-re. De ez 5 éve volt.
500ezerrel bármikor mondhatsz kevesebbet, eleve úgy szokták hirdetni, hogy ezt belekalkulálják. Bátrabbak mondhatnak 1 millióval kevesebbet is.
Ha meg nem akar alkudni az eladó, akkor megmondja, hogy ez ennyi, így is olcsón ado, kell vagy nem.
Tavaly ősszel nekünk 31 millióról 30ra engedték.
Vidéki megyeszékhely. A 30 reálisabb is volt érte.
6,2 millióból semmit, mert 20% önerő hitelre vettem 2004-ben. 2007től meg svájci frankos volt még van rajta 8 millió tartozás így, amit a hitelmoratorium alatti eladással kilőnék ha elmenne 10 millióért júniusig.
2014-ben a 6 milliós adóértékbizonylat alapján 350.000 - ért vettem meg a 11 végrehajtáson (4,8 milliós adósság) felül a jelenlegi lakást. Amit tavaly újitottam fel 4 millióból.
2014-ben a másik családi házunkat kpval vettük 4,3 millió helyett 3,8ért. Felújitandóként ér 7-et jelenleg.
Összességében 37-39 milliót érnek együtt 7 év alatt.
Bocs lemaradt a lakás kb az a kaliber Szolnokom, amit írsz Nyíregyre. 20 millióból én max 1 milliót engednék le, ha kp-s vevő lenne. Hitelre semmit, mert nem valós fizetőkèpességet igazol, így max az átirási ktget es az illetéket hogy ne nyomja a vállad.Azután max alkudoznál. Én 10 millió felett már jó lennék. Nem zárnék minuszban, de nyilván ha Neked a 18,5 millió már "sikernek" számit akkor menjen annyiért.
De mint írtam pl a hiteles háznál már nem tudnék eleve nagy engedményeket tenni mert köt a végtörlesztés összege. Így a tényleges eladási ár attól is függ az eladó milyen módon jutott hozzá, van e rajta hitel csok stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!