Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » S. O. S. Ha nem fizetem be a...

S. O. S. Ha nem fizetem be a lakáshitel részletét akkor mi történik?

Figyelt kérdés

Sajnos úgy alakult,hogy teljesen eladósodtunk.

Van egy lakáshitelünk aminek a törlesztője most 80-90közt mozog.E mellett meg nekem is és férjemnek is van hitelkártya törlesztésünk+ férjemnek még van egy személyi hitele is.

Most kapunk két csekket az egyik 30ezer forint másik 50ezer forint reszi.Nem tudjuk befizetni.Még a 7 ezer forintos digit sem tudjuk most kifizetni ebbe a hónapba.

Sajnos hitelt nem kapuk sehol mert a hitelkártyák havi törlesztését sem pont akkor szoktuk befizetni amikor kell hanem később és ez a számlán úgy látszik,hogy fedezethiány miatt nem tudja a bank levonni.

Sürgősen pénzhez kellene jutnunk de csak úgy tudunk ha most két hónapig nem fizetjük a lakáshitelt.Csak nem tudom mi a következménye ennek?

2010. szept. 14. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Két hónapig ha nem fizeted büntető kamatok, fizetési felsz. és még a fene tudja milyen díjakat számolnak fel, de mivel kilakoltatási moratórim van 2011. árp. addig nem lakoltatnak ki.

Ne haragudj, de ahogyan olvastam hitel hitel hátán. Ez durva, csodálom hogy eddig még bírtátok, hitelt hitelből fedezni meg amúgy is nagy marhaság, összecsapnak a fejed felett a hullámok.

Mi is vettünk fel lakáshitelt, de annyit amennyit akkor is ki tudunk fizetni, ha valamelyikünk hosszabb távon nem dolgozik.

Továbba a hitelkártya luxus dolog a mai világban, én ha kapnék egyet biztos összetörném azonnal

2010. szept. 14. 13:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Beszélj a bankkal. Ha minden szó nélkül nem fizetsz, az szerintem sokkal rosszabb. Hátha van a bankodnál esetleg olyan, hogy bizonyos időre fel lehet függeszteni. Vagy bármi más lehetőség.
2010. szept. 14. 13:53
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha előre szólsz, akkor max plusz kamatokat fognak kiróni rád, de nem mondják fel a hitelszerződést. Egy jelzálog hitel késedelmi kamata még mindig barátibb, mint bármiféle hitelkártya, meg személyi kölcsön kamat.

Arra mindenképpen ügyeljetek, hogy 90 napos, minimálbért meghaladó banki tartozást ne szedj össze, mert akkor felkerültök BÁR listára.

Próbáljátok racionalizálni a kiadásokat, valamilyen plusz munkát, plusz bevételt találni, a kölcsönök felhalmozása helyett, mert így előbb-utóbb nagy bajba kerültök, ha már nem vagytok most is abban...

2010. szept. 14. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:

"Sajnos hitelt nem kapuk sehol"

A fentiekhez annyit szólnék, hogy minden normális ember tudja, hogy hitelt hitelből fizetni a LEGNAGYOBB HÜLYESÉG! Ezzel csak egyre mélyebbre ássátok magatokat a sz@rban.

A hitel ugyanolyan termék, mint egy hűtő vagy bőrkabát, és ugyanúgy ÁRA van. Vagyis a hitelfelvétel KÖLTEKEZÉS, hiába tűnik úgy, hogy "pénzt kap" az ember. És ha már szorul a hurok, akkor ez a pénzszórás (=újabb hitel felvétele) a legrosszabb, amit tehet az ember.

Pl.: valakinek van 100ezer adóssága amit nem tud fizetni, de vesz fel rá hitelt, hogy ne maradjon el a törlesztéssel. Mit ér el ezzel? Azt, hogy pár hónap múlva ugyanúgy nem tud fizetni, de már 150ezer a tartozás...

Legfontosabb: A hitelkártyákat a lehető leghamarabb mondjátok vissza (és amíg ez nem történik meg, addig se használjátok!), elég ha pár napot csúsztok (amit sikerül rendszeresen összehoznotok) és repül is a hatalmas kamat...

Spóroljatok (nézzétek meg, hogy mi az, amit nélkülözni tudtok, például cigi, alkohol, kevesebb új ruha, stb.).

A bankkal próbáljatok egyezkedni az ingatlanhitellel kapcsolatban (talán lehet fizetési felfüggesztést is kérni, vagy átütemezést; természetesen ezeknek is van "ára").

A többi kölcsönt is próbáljátok meg visszafizetni (mellékállás, ingóságok eladása), mert ha sokáig nem fizettek és végrehajtási fázisba kerülnek, akkor legrosszabb esetben ráterhelik őket az ingatlanra, és ha ez megtörténik, a bank fel fogja mondani az ingatlanhitelt! És akkor mehettek az utcára, ahogy lejár a moratórium...

Ha tartósan nem fizetitek az ingatlanhitelt, akkor az előző verzió még hamarabb következik be.

2010. szept. 14. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!