Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mibe érdemes havi 110 ezer...

Mibe érdemes havi 110 ezer forintot félretennem/befektetnem?

Figyelt kérdés
Kb 4-5-6 év múlva lenne szükségem a pénzre

2022. márc. 23. 07:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Sztem most pár évig az infláció felett fizető állampapírnál ben lesz jobb. Sokan vettek részvényt, hogy majd gyorsan visszapattannak az árfolyamok de ahogy nézem itt max lassú oldalazás lesz egy darabig. És 10 százalék közeli infláció is lehrtseges, az addig meg zabálja a penzed.
2022. márc. 26. 05:53
 12/18 A kérdező kommentje:
Hol tudok ilyen részvényeket venni, pl otp?
2022. márc. 26. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Brókereknél. Én az alábbi kettőt ajánlanám:

Random Capital vagy KBC, mivel náluk van TBSZ.

Rövid gyorstalpaló a komment alján.

Random teljesen ingyenes számlavezetést kínál és a legolcsóbb díjai vannak, Erste tulajdonban áll mégis olcsóbb mintha közvetlenül a saját márkás felületükön kereskednél (gondolj erre úgy, mint egy leányvállalatra), az erős tőkét mégis ők biztosítják. OBA és BVA védett, 100.000 euróig totál bevagy biztosítva.

KBC szintén OBA és BVA védett, a K&H áll mögötte ellenben ott már van számlavezetési díj és picivel magasabbak a költségei, mint a Randomnak.

KBC-nek a magasabb díjak mellett ugyanakkor sokkal korszerűbb a felülete, Randomnak eléggé idejét múlt, de totál használható.

Én Randomnál vagyok, a felület annyira nem vészes és amúgy sem a kinézet érdekel amikor kereskedek. Az ügyfélszolgálatuk meg 10/10.

TBSZ: Tartós befektetési számla, 0. évben lehet befizetni majd kereskedni az addig felhalmozott pénzzel. Bármikor feltörhető, a különböző adózással: 1-3. év (15%), 3-5. év (10%) és a 6. évtől mindent (nyereséget, osztalékot, tőkét) adómentesen vehetsz ki.

2022. márc. 26. 18:16
 14/18 anonim ***** válasza:
7-es: van értelme ennyi alapba befektetned? Ha hosszútávon, években gondolkozol és rendszeres megtakarításban, akkor a költségeid jelentősek lesznek. Szerintem havi 1millió alatti megtakarításig nincs értelme túldiverzifikálni. Ha veszel egy jó ETF-et az már eleve kellően diverzifikált például.
2022. máj. 5. 15:47
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!

Te ezt most komolyan kérdezed, hogy mibe érdemes 110.000 ft be fektetni?

:D

ENNYI PÉNZT SEMMIBE!!

2022. máj. 5. 17:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is félreolvastam. Havi szinten írja. Tehát több, mint évi 1,2 millió.

2022. máj. 5. 17:49
 17/18 anonim ***** válasza:
50%
9 ez szép és jó, csak mind spekuláció, és egy piramis az egész, és lehet, hogy egyszer egyszer elcsíp egy jó pillanatot, csak mivan, ha egyyzer minden fillérrel, egy 13600ba száll be, vagy egy olyan magas árba, ahova utána soha nem fog visszamenni az árfolyam? Mert tudod a tőzsde így működik. A bennfenntes felhajtja az árat, kiszáll a csúcson, egy nap alatt rászór a piacra minden részvényt, az esik 15 százalékot, és onnantól ennyi volt, már csak lefele megy, és aki a legtovább tartja, az veszt el MINDENT.
2022. szept. 21. 10:49
 18/18 anonim ***** válasza:

#17: Ilyenek akkor történnek, ha egy cég felett (legyen bármekkora sztár) eljár az idő és ez ugyanúgy benne van a pakliban, mint az élet minden területén minden. Covid, háború, más országokban komolyabb természeti katasztrófák... Figyelni kell az előjeleket, nem ész nélkül csinálni.

Aki sokáig tartotta a Nokiát, megszívta, de a Volkswagen is aligha fog már a 2015-ös csúcsára visszakapaszkodni. A Netflix se fénylik már annyira.

De az Amazonban sem látok potenciált, bár még tartja magát. Valószínűleg a General Electric vagy az IBM sorsára fog jutni.

A Virgin Galactic-nak konkrétan annyi.

És akkor szép reménységű szereplőket soroltam, nem ilyen Pump&Dump mém-részvényeket, mint AMC.

2023. okt. 28. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!