Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha csődbe megy a magyarországi...

Ha csődbe megy a magyarországi Sberbank, megy a pénzem a levesbe?

Figyelt kérdés
Sok jót nem merek jósolni a banknak, sajnos túl későn akartam kivenni a pénzem. Múlt hónapban adtam el a házam, annak az összege ide került, a babaváróval, mindennel együtt 5 millióval több, mint amit a betéti biztosítás kifizet. Tudom, hogy lakáseladás esetén járhat plusz 50 ezer euró is akár, de ez hivatalosan nem volt lakóépület sajnos, hiába laktunk itt életvitelszerűen. Ilyenkor mi történik a fennmaradó összeggel? Felejtsem el? Lehet, hogy valaki megveszi a bankot, és megmarad? Vagy a betétbiztosításon túl is lehet kártalanításért folyamodni? Vagy számíthat ez is lakáseladásnak? Kérlek, mondjatok valami okosat, minden pénzünk ott van, laknunk nincs hol, és nem tudjuk elérni, kétségbe vagyunk esve.

#banki csőd
2022. febr. 28. 21:16
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10 napon belul fizet az OBA. Akinek azon felul van ott penze, az hosszadalmas vegelszamolasi procedurara szamithat es lehwt hogy bukik is rajta. A szamlajukat ott vezeto cegek nagyobb bajban vannak.

[link]

2022. márc. 2. 07:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálok minden érintettet. Ha a kártalanítási limiten felül van ott pénz, be kell állni követelőként a sorba. A végelszámolás végén, ha marad valami eszköz, kártalanítanak.
2022. márc. 2. 08:34
 13/18 anonim ***** válasza:
74%

Miért kell valótlanságokat írni, főleg egy ilyen helyzetben, amikor a kérdés nem csak elméleti?!

Az OBA 10 napon belül kártalanít és nem csak a magánszemélyeket!

A vállalkozásokat és egyéni vállalkozókat ugyanúgy!

De még az önkormányzatok közül is azokat, amelyeknek az évse költségvetése kisebb mint fél millió euró.

2022. márc. 2. 08:51
 14/18 anonim válasza:
15%
Én azt nem fogom fel, hogy akinek ennyi pénze van ebben a bankban az hogy nem vette ki időben? Nekem most pár száz ezer forintom van (nem a Sberbankban) én ezt a kis pénzt is már 2 hete átettem volna máshova, ha a Sbernél lenne számlám. Nagy az isten állatkertje.
2022. márc. 2. 12:29
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
#14: egy cég esetén nem olyan egyszerű kivonni a pénzt. Másrészt, ha tömegesen vették volna ki a pénzt, akkor abba buktak volna bele, bőven azelőtt, hogy mindenki hozzájutott volna a pénzéhez.
2022. márc. 2. 14:40
 16/18 anonim válasza:
31%
Elhiszem, hogy egy cég esetében ez nehezebb. De én még veszteségek árán is bankot váltottam volna még azon a héten, ahogy az oroszok megjelentek az ukrán határnál. Mert onnantól volt realitása, hogy zárolhatják a számlákat. Ha pedig van rá esély, hogy tömegesen fogják kivenni a pénzüket az emberek, akkor még inkább lépni kell. Nem lehet ülni és várni a sült galambot, hogy majd csak lesz valami..
2022. márc. 2. 15:21
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
16: Aztán, ha céges hiteled volt náluk és feltétel volt, hogy oda érkezzen a bevételed? Akkor mit csinálsz? És ennél sokkal komplexebb esetek is vannak.
2022. márc. 2. 19:06
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A 13. pontos válasz és jellemzően kapta is a lepontozást.

Mi van internet népével, mire jó ez?

2022. márc. 5. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!