Tényleg sokan vannak még, akik forint alapon tartják a megtakarításuk nagy részét?
Hát ez nem tűnik akkor egy jó befektetésnek.
Én akkor vettem sok eurót, amikor 354- volt, jelen állás szerint 20 forinttal több, szóval egyelőre örülök neki.
Nekem ami nem amerikai tőzsdén van, az állampapírban, jelenleg kb fele-fele arányban. Teljesen nyugodtan alszom vele.
Minden bevételem és kiadásom forintban van. Minek tartanám másban a sima megtakarításomat?
Ha átváltanám euróba aztán vissza, amikor el akarom költeni, akkor se lenne több pénzem, mint ahogy most csinálom.
5 éve a pénzem euróba raktam volna, akkor most 18%-al több forintot kapnék érte. Ennyit megkapok akkor is, ha forintban tartom. (Igen a "brutális" esések után is csoffadt 18% 5 év alatt, erre megy a nagy pánikolás. Nem mondom, hogy örülök neki, hogy ennyit gyengült a forint, de ez messze nem a világvége...)
Ugyanott vagyok, akkor meg teljesen jó nekem a forint.
Lehet okoskodni, hogy mennyivel jobban jársz, ha nem forint alapon van a pénzed, de aki utánaszámol az általában rájön, hogy nem járt jobban, vagy csak alig. Egy olyan embert nem láttam még, aki leírta volna, hogy ő ezt meg ezt csinálta és ennyivel jobban járt.
Csak a hozzád hasonló okosságokat látom, hogy ki az a hülye, aki forintot tart. De konkrét számokat egy se tudott még mutatni, hogy miért lenne az bármivel jobb.
4-es milyen szamokra vagy kivancsi pontosan? Eleg jozan paraszti esszel atgondolni. 20 000 000 Ft oda-vissza valtasan buksz kb. 1%-ot, 200 000 Ft korul. Ezt mar 3-4 forintnyi romlas behozza, folotte csak nyersz rajta. Ha megnezed a forint teljesitmenyet 5-10-20+ evre visszamenoen, ez meglehetosen kifizetodo.
Raadasul normalis ember nem hagyja az eurot sem a szamlajan inflalodni, hanem befekteti.
3. hozzászólónak igaza van.
Magyar emberek legnagyobb része egy 16 éves hülyegyerek szintjén van még felnőttként is.
- Pénzügyi, közgazdaságtani ismerete nulla.
- Szövegértési, mondatalkotási, kérdezési képessége nagyon alacsony szintű.
- Önuralom, érzelmi tudatosság helyett, nála önbizalomhiány egoizmussal párosulva.
- Érvelési képessége nullával egyenlő.
- Logikai gondolkodása, képessége is szánalmasan alacsony.
- Tájékozottsága csak a szórakozásig, a pénzkeresésig, illetve a szakmájáig terjed.
Ennyire debil szinten van a magyar társadalomban élő emberek legnagyobb része.
"Ha megnezed a forint teljesitmenyet 5-10-20+ evre visszamenoen, ez meglehetosen kifizetodo."
Megnéztem. Nem érte meg.
20 év alatt 40% volt a gyengülés. Ez évi 1,5%. Azt bőven ellensúlyozta a magasabb forint kamat.
"Eleg jozan paraszti esszel atgondolni."
Ja pont ezt mondtam, hogy ez csak okoskodás. Megy ez a fennhéjázó szöveg, tartalom meg semmi.
Én teljesen jól érzem magam a forintjaimmal, de mindenki csináljon amit akar.
Csak ez az állandó pánikolás, meg mindenki hülye csak én vagyok a helikopter hozzáállásotok zavar.
#8 milyen forint kamat? A forint nem kamatozik, csak befektetve.
Vagy te befektetett forintot hasonlitasz parnaban tartott euroval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!