Mennyire hasznos a k&h rendszeres befektetési lehetősége? Személyes tapasztalatokat is szívesen várok!
Minden banknak van ilyen terméke.
Elvben jó lenne, hogy a befektetési alapban szakemberek jó befektetésekbe teszik a pénzedet, és ezért felvesznek egy tisztességes jutalákot. Mindenki jól jár.
A valóság ezzel szemben az, hogy sokszor magas vagy rejtett a jutalék, és a bank jól jár a te hozamod meg még az állampapírt se éri el. A kockázatot is teljes egészében te viseled. Senki se garantálja neked, hogy amikor kéne a pénzecskéd, akkor épp többet fog érni, mint amit beraktál.
Nekem nem szimpatikus ez a gyakorlat, hogy a bank elrejti, hogy ez igazából mennyibe is kerül nekem ez a termék, nem érzem, hogy őszintén akarná, hogy mindketten jól járjunk.
Elédtolnak mondjuk 4 alapot, aztán te ráböksz egyre vagy kettőre, hogy az kell neked. Elég sok munkával biztos utána lehet járni a költségeknek és a jövőbeli hozamkilátásoknak, de ezt nem sokan csinálják.
Kérdés, hogy egyáltalán megéri-e ezzel foglalkozni, mert alternatívaként állampapírban kapoik egy biztos hozamot, ugyanúgy havonta tehetek be pénzt (ami nyilván több önfigyelmet igényel, mintha a bank vonná le magáűtól) és a végén könnyen lehet, hogy az állampapírral jobban járok.
Nekem is volt ilyen karrierem kezdetén, találomra választottam valamit, havi 20ezer forintom ment bele. Kényelmes volt, nem kellett vele semmit foglalkozni, vonogattáék a havi pénzt, netbankon néha ránéztem hogy áll. De semmi befolyásom nem volt a történtekre.
Aztán amikor lakást vettem kivettem belőle a pénzt.
Szóval szerintem semmivel se rosszabb vagy jobb, mint a többi bank hasonló terméke. Havi 20ezres szinthez lehet ilyennel játszani, ekkora pénznél olyan mindegy hova rakja az ember. Ma már több pénzem van befektetni, így inkább magam kezelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!