Bsc ÁEEK ösztöndíj visszafizetése?
2019-ben nyertem el a fent említett ösztöndíjat, melynek összege 680.000 ft volt.
Visszafizetése esetén a jegybanki alapterhelt összeget kell visszafizetni, viszont 2019-ben 0.69 százalék volt ez a szám, míg most 2.9.
Érdeklődni szeretnék, hogy van e itt olyan, aki ezen ösztöndíj visszafizetésével kívánt élni akár egy összegben, akár részlet fizetésben? Mindkét esetben egy összeget kellett visszafizetni, vagy a részlet fizetésnél számoltak fel még rá kamatot?
Valamint jól értelmezem, hogy a jelenlegi banki alapkamat mellett (680.000 x 0.029) 19.720 ft-al növekedne a visszafizetendő összeg, így összesen 699.720 -at kellene visszafizetnem?
Csak, hogy jól értelmezem-e, és ez a banki alapkamat nem havonta értendő.
Végül sikerült visszafizetnem ezt a csodát.... Elnézést, fentebb elírtam, a teljes összege az ösztöndíjnak 640.000 ft volt. Írtam egy emailt az ÁEEK -nak, hogy meg szeretném szüntetni a szerződést, ők küldtek egy nyilatkozatot, melyben kérvényeztem a közös megegyezéssel történő megszüntetést. Ezt a nyilatkozatot elküldtem postán és emailben is. 2-3 héttel később jött az email, hogy jóváhagyták a megszüntetési kérelmet és a nyilatkozat elküldésekor jelenlévő jegybanki alapkamat értékét vették számításba (2.4 százalék). Így a teljes visszafizetendő összeg 655.330 ft lett, melyet a felszólítástól számított 14 napon belül kellett a szervezet részére elutalnom.
Remélem hogy segítettem azoknak, akik hasonló cipőben járnak:)
Ne aggódj, én sem véletlenül mondtam vissza az ösztöndíjat, pont eleget láttam a magyar egészségügyből, hogy ezt az összeget gondolkodás nélkül vissza tudjam utasítani...
Egyébként még annyi jótanács, hogy aki vissza szeretné mondani az ösztöndíjat, az még időben tegye meg, mert kb. 2-3 hetente emelik a banki alapkamatot az országban, így fokozatosan egyre többet kell majd visszafizetni. Esetleg ki lehet várni, míg visszamegy megint 0.6 százalékra, de szerintem az nem mostanában lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!