Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Bsc ÁEEK ösztöndíj visszafizet...

Bsc ÁEEK ösztöndíj visszafizetése?

Figyelt kérdés

2019-ben nyertem el a fent említett ösztöndíjat, melynek összege 680.000 ft volt.

Visszafizetése esetén a jegybanki alapterhelt összeget kell visszafizetni, viszont 2019-ben 0.69 százalék volt ez a szám, míg most 2.9.

Érdeklődni szeretnék, hogy van e itt olyan, aki ezen ösztöndíj visszafizetésével kívánt élni akár egy összegben, akár részlet fizetésben? Mindkét esetben egy összeget kellett visszafizetni, vagy a részlet fizetésnél számoltak fel még rá kamatot?

Valamint jól értelmezem, hogy a jelenlegi banki alapkamat mellett (680.000 x 0.029) 19.720 ft-al növekedne a visszafizetendő összeg, így összesen 699.720 -at kellene visszafizetnem?

Csak, hogy jól értelmezem-e, és ez a banki alapkamat nem havonta értendő.

2022. febr. 18. 09:42
 1/4 A kérdező kommentje:

Végül sikerült visszafizetnem ezt a csodát.... Elnézést, fentebb elírtam, a teljes összege az ösztöndíjnak 640.000 ft volt. Írtam egy emailt az ÁEEK -nak, hogy meg szeretném szüntetni a szerződést, ők küldtek egy nyilatkozatot, melyben kérvényeztem a közös megegyezéssel történő megszüntetést. Ezt a nyilatkozatot elküldtem postán és emailben is. 2-3 héttel később jött az email, hogy jóváhagyták a megszüntetési kérelmet és a nyilatkozat elküldésekor jelenlévő jegybanki alapkamat értékét vették számításba (2.4 százalék). Így a teljes visszafizetendő összeg 655.330 ft lett, melyet a felszólítástól számított 14 napon belül kellett a szervezet részére elutalnom.

Remélem hogy segítettem azoknak, akik hasonló cipőben járnak:)

2022. márc. 28. 14:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem ezzel sokat segítettél! Köszönöm. Én még nem mertem velük beszélni. Egy biztos, hogy az elmúlt időszak történései bebizonyították, hogy az egészségügyben soha semennyi pénzért nem maradnék. Kövezzetek meg, de akkor sem! Jó, hogy utána jártál, még egyszer köszi!
2022. ápr. 7. 21:37
 3/4 A kérdező kommentje:

Ne aggódj, én sem véletlenül mondtam vissza az ösztöndíjat, pont eleget láttam a magyar egészségügyből, hogy ezt az összeget gondolkodás nélkül vissza tudjam utasítani...

Egyébként még annyi jótanács, hogy aki vissza szeretné mondani az ösztöndíjat, az még időben tegye meg, mert kb. 2-3 hetente emelik a banki alapkamatot az országban, így fokozatosan egyre többet kell majd visszafizetni. Esetleg ki lehet várni, míg visszamegy megint 0.6 százalékra, de szerintem az nem mostanában lesz

2022. ápr. 8. 05:51
 4/4 Galgóczi Katinka válasza:
Sziasztok! Én inkább arra lennék kíváncsi, ha nem vagyok pofátlan, hogy mennyi idő telt a kihirdetéstől az ösztöndíj folyósításáig?
2023. nov. 15. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!