Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Állami ösztöndíj visszafizetés...

Cserale kérdése:

Állami ösztöndíj visszafizetés? Lentebb kifejtem.

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, most készülök egyetemre, állami ösztöndíjasra /nem biztos még semmi, de csak ilyen képzéseket jelöltem meg/. Eddig is tudtam, hogy ezeknek a képzéseknek vannak megkötései, például a 20 évnyi munka magyar munkáltatónál.

Mi lesz velem, ha mondjuk 5 év után rádöbbenek hogy én külföldre akarok menni, nem pedig 50 éves koromig itthon rostokolni? Természetesen vissza kell fizessem az X összeget, amiben az oktatásom került, de mégis hogyan? Az egészet egy összegben kell visszafizessem, vagy van lehetőség arra, hogy részletekben fizessek be X milliót...

Kicsit kétségbe vagyok esve emiatt. Akinek volt hasonló élménye vagy bárminemű tapasztalata van, tudna mesélni a dolgokról?

2017. ápr. 29. 17:35
 1/1 anonim válasza:

Rosszul tudod.

A diploma szerzést követő 20 éven belül kell a képzési időnek megfelelő időt magyarországi székhelyű cégnél társadalombiztosítási jogviszonyban eltöltened. Tehát dolgozhatsz külföldön, ha magyarországi székhelyű cégnél dolgozol.

2017. máj. 4. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!