Egyetem és szakirány váltással kapcsolatos kérdéseim?
Hali ! 3 féléve járok egy egyetemre, de váltani szeretnék egy másik egyetemre és különböző szakra újrafelvételivel. Eddig állami ösztöndíjas hallgató voltam. Íme a kérdések:
1. A neptunban ki kell jelentkeznem az egyetemről vagy csak passzívra tenni magam ?
2.Ha fél év múlva akarok újra felvételizni, kell-e fizetnem az eddigi félévekért?
3.Ha nem teljesítem a felvett tárgyakat, (tegyük fel 20 kreditet érnek) kell-e fizetnem , valamint az előző félévben nem teljesített kreditekért?
4.A kihagyott félévben tudok-e "diákként" munkát vállalni?
5.Megtehetem-e azt, hogy egy tárgyból leérettségizek (amiből tavaly előtt nem) és azt számíttatom bele a pontszámomba?
6.Ha az 5-ös igen, akkor a előző sulimban kell érettségiznem, be kell-e mennem oda valami papírt elintézni?
Előre köszi a válaszokat, ha esetleg tapasztalatból írtok kérlek azt is jelezzétek.
1. Neptunba állítsd be magad passzívra következő félévben (később, ha már felvettek máshova ki is iratkozhatsz)
2. Most nem (viszont az új szakodon már csúszás nélkül kellene oklevelet szerezned, mert a másfélévszeres idő az első képzéstől számítódik)
3. Ez egyetemfüggő szerintem, BME-n pl. tárgy újrafelvételért van díj (1800 Ft/kredit).
4. Igen, ha 25 év alatt vagy
5. Igen
6. Nem kell, de lehet (emelt szint esetén valószínűleg nem tudsz ott érettségizni, középszinten minden további nélkül). Amúgy beadhatod megyei kormányhivatalban is a jelentkezést, és akkor beosztanak valahova és oda mehetsz vizsgázni.
Köszi a válaszokat! :)
Egy dolgot nem értek, ki tudnád fejteni ?
Azt írtad, hogy csak akkor nem kéne fizetnem ha csúszás nélkül végig csinálnám a kövi szakot. Viszont én úgy tudtam , hogy az állam 12 ösztöndíjas félévet biztosít, amiből már 3at elhasználtam, szóval maradt 9 , viszont én 6 féléves szakra mennék. Ez azt jelenti , hogy megengedett lenne a csúszás, nem ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!