Valaki elmagyarázná nekem hogyan kell házat vásárolni?
De , szándékodban volt, mert egyből az oktatásügyet szidtad a hiányos tudasodert és a lustasagodert mert nem néztél utána.
Gyakorlatilag mindent megtanultunk az iskolában, csak talán nem mesélték el hogy mire használhatod évek múlva ha ez és ez lesz a szabály. Például a kamatot hatodikban, talán hetedikben a kamatos kamatot.
Nem vagyok az oktatástol elajulva, de attól se ha valaki egyből kritikát fogalmaz meg, anélkül hogy utána nézett volna.
Ez jó taptalaj az egymás szidasanak, és te ezt megteremtetted :)
Kedves kérdező és egymás torkának eső kommentelők. Több, mint 20 éve vagyok hitelközvetítő, évente kb 110-120 lakáshitelt intézek és van egy kb 40E fős Facebook csoportom is a témáról, tehát igen nagy a tapasztalatom ezen a téren, így azon én csak mosolyogni tudok, hogy az "okoskodók" lepontozták a válaszomat, illetve részben el isszomorít, mert kb ebből is látszik, mennyire nem vagyunk képesek felülkerekedni a frusztrációnkon még akkor sem, ha a válaszom a kérdező számára hasznos és szakszerű volt.
Tudnék mesélni, mennyire tájékoztatlanok az emberek és én is részben az iskolarendszert hibáztatom, mert attól, hogy tanultunk általános iskolában kamatos kamatszámítást, az nem segít eligazodni abban, hogyan is fogjon bele egy teljesen tájékozatlan a lakásvásárlásba hitellel. Ezer olyan tényező van, amin el lehet csúszni és bármilyen szomorú, ebben az ügyvédek is tájékozatlanok és még a bankokban sem térnek ki rá.
Csak néhány példa:
Mutass nekem egy banki dolgozót, vagy egy ügyvédet, aki felhívja rá a figyelmedet, családi ház vásárlása esetén ne csak a tulajdoni lapot nézd meg, hanem a térkép másolatot is, mert igen gyakori, hogy fizikailag másképp néz ki a ház, mint ami ott látszik (hiányos, vagy más).
Mutass nekem egy ügyvédet, vagy banki dolgozót, aki felsorolja Neked, egy lakásnál milyen elutasítási okok lehetnek? (csak néhány példa kikötött gáz-, víz-, villanyóra, végrehajtások a tulajdoni lapon, vizesedés, repedések a falon, stb, stb).
Mutass nekem egy banki dolgozót, aki előre szól, a Covid miatt lehetnek tiltólistás munkahelyek, vagy szól azért, hogy akkor is elutasítják a hitelkérelmedet, ha a munkáltatód épp végrehajtás, vagy felszámolás alatt van. (Ne gondold, hogy ez csak kis cégeknél fordul elő, láttam már nagy telefontársaságot, informatikai céget is ilyen helyzetben, vagy játék nagykert).
Mutass nekem olyan banki dolgozót, aki előre meg tudja mondani értékbecslés nélkül, hogy mennyi önerő kellene a kiválasztott ingatlanhoz (sokan nem tudják, ebben sem egyformák a bankok)?
Ezek csak apróságok, sokkal több mindenre kell figyelni hiteligénylés előtt, amit semmilyen iskolában nem tanítanak és azt sem tanítják, hogyan tudod ezeket a buktatókat elkerüli, pedig ez igen fontos lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!