Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A régi bankszámla számokat is...

A régi bankszámla számokat is felhasználják újra, mint a telefonszámokat?

Figyelt kérdés
Ha vki megszünteti a telefon előfizetését és nem használja az adott telefonszámot többé, pár hónap után kiadják új előfizetőknek. A bankoknál is így van? Ha megszüntetem a számlám, ugyanaz a szám elérhető lesz hónapok vagy évek múltán másnak?

2022. jan. 24. 10:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez ugyan K&H bankról szól, Erse-ről nem találtam, de OTP, CIB és BB is ugyanezt csinálja:

"Amennyiben a partner (küldő) ügyfél olyan számlaszámot adott meg, amely létező volt de időközben bármely ok miatt megszűnt, automatikusan és azonnal visszaküldik a tételt"

Ergo ha létezett valaha a számla és megszüntették, akkor azonnal visszautalják a pénzt. Tehát lehet, hogy 10 éve nem használják azt a számlát, de nem szüntették meg!

2022. jan. 24. 12:56
 12/12 A kérdező kommentje:

Beszéltem az illetővel, igazatok volt, nem szűnt meg a számlája, megkapta a pénzt szerencsére!

(A kérdést egyébként azért tettem fel, mert külföldi hírportálon olvastam ilyen sztorit, hogy már megszüntetett banszámlaszámot kiosztottak később másnak, és emiatt rossz embernek ment az utalás, és ezt a bank is elismerte, hogy X év után újból felhasználják a bankszámlaszámokat. Attól féltem, hogy ez Magyarországon is így van esetleg.)

2022. jan. 24. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!