Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha az adósságot átvette egy...

Ha az adósságot átvette egy behajtó cég akkor is kell fizetni még a banknak?

Figyelt kérdés

Mivel csak 2 vélemyény jött a reggeli kérdésemre,

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..

máshonnan közelítem meg a dolgot.

A kérdésem hogy ha egy elmaradt hitelt átvesz egy behajtócég, akkor ettől függetlenül a hitelt adó banknak is fizetni kell a részleteket amik vannak ?

2010. szept. 6. 15:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem lehetséges hogy a behajtó cég csak azt az elmaradt hitelt vette át?

èn csak sima pl egy számla adóságrol tudom hogy van. (volt ségemnek volt rendesen) ott átveszia a behajtócég és ök követelik, a számlát aki kiállította neki már nem kell fizetni.

itt lehetséges hogy az elmaradt részleteket kell csak a behajtócégnek de a szerzödés futott tovább és a folyamatos részleteket kellett volna tovább fizetned.

pl hiteled szól 2010 januártól 2010 decemberig.

elmaradtál a januári februári részlettel. ezt a bank átadta egy behjtó cégnek márciusben. a behajtó cég csak az elsö kettöt kéri, a többit márciustól a banknak kellett volna tovább fizetned. így végül is havonta kettöt az elmaradtat meg az esedékest.

de mivel csak az elmaradtat fizetetted az esedékest nem így a bank jogosan követeli az esedékest ami most már elmaradt. ezért megszünteti a szerzödést és bíróságtól azonnali behajtást kér, így majd jöna végrehajtó és visz amit tud. vagy zárolják ha van pénzed más számlán, vagy a fizudból vonják.

2010. szept. 6. 15:28
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el bocsi.

Ilyenkor a cég hajtja be, ő adja át a banknak, a bank által közölt tartozás összegét, viszont ilyenkor ugye nem igynen dolgozik a behajtó sem és azt is Te fizeted meg.

2010. szept. 8. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!