Most akkor a banknak vagy a behajtócégnek kell fizetni? Elég bonyolult. (a többi lent)
Hello!
A következő a gondom.
Van 2 személyi hitelem az egyik Magyar banknál.(Credigen)
Februárban megszűnt a munkahelyem és a rá következő 3 hónapban nem tudtam fizetni a havi számlát, ezért a bank átadta az ügyet egy behajtócégnek.
Ekkor Édesapám segitett és megegyeztünk a behajtócéggel hogy részletbe kifizetjük. Azóta minden számlával el tudok számolni napra pontosan be van fizetve.
A probléma a minap kezdődött mert a banktól kaptam egy levelet hogy felmondják a szerződéseket mert elmaradtam a számlákkal és megy a dolog a bíróságra.
Nem tudtam hogy mi lehet a baj hát utánajártam. Kiderült hogy amíg a behajtónak fizetem a részleteket addig a BANKNAK is kéne mintha mise történt volna...
A kérdésem hogy én vagyok érthetetlen vagy a behajtócég tényleg átvette az egész hitelt és valami hiba van? Miből gondolják a bankok hogy ha az ember egy
részletet nem tud fizetni akkor kettőt majd fog tudni? Édesapám szerintem segítene de már eddigis többet segített mint kellett volna meg hát nem is az Ő
dolga kifizetni az én hitelem.
Valakinek valami ötlete? Esetleg aki hasonló cipőbe jár?
Köszönöm!
Tapasztalat!
Nyugodtan írd meg a banknak,hogy nem tartod jogosnak a követelésüket,mert ők régebben írásban jelezték neked,hogy a tartozásodat át adták egy behajtócégnek akikkel fel is vetted a kapcsolatot,és rendezed is a tartozást a behajtócéggel kötött megállapodás szerint.A bank csak próbálkozik.Ugyanis olyan nincs,hogy az ügyet átadják egy behajtócégnek,de nekik is fizetni kell..Vagy a bank vagy a behajtócég.
Az igazság az,hogy sokszor annyira nem tudják mit csinálnak,hogy ezért valaki évekig szenvedni fog,hogy igazolja fizetve van minden..Akárcsak én.
Apósom 2001-ben meghalt.A bank(az én esetemben OTP) követelt tőle 25000 forint tartozást,de mivel semmi vagyona nem volt,semmi örökség nem volt,így a tartozás sem örökölhető(csak a vagyon érték részéig)..A bank ezért nem is követelt semmit amíg a törvény szerint lehetett volna.Nem beszélve arról hogy apósom hitele biztosítva volt..Szóval évek teltek el,és egyszer csak írtak,hogy apósom BAR listára került a tartozását átadták egy behajtócégnek.Annyira meglepődtem hiszen 2001-ben személyesen vittem be a halotti anyakönyvet,a közjegyző iratait,és a régi bankkártyát,hogy jelezzem halott.Így a behajtócéggel kellett vitáznom,és újra igazolni hogy após halott.De pár évvel később újra és újra követelték de már mint az "elhunyt örököse" A behajtócég lezárta az ügyet avval,hogy az illető halott,és visszaadta az OTP-nek.Ők megint követelőztek persze ma már majdnem 40.000 forintot.Nemrég egy teljesen más behajtócég követelőzik,mert az OTP újra átadta az ügyet nekik..És ma 2010-et írunk..Már nem is reagálok rá,mert eddig mindig az volt a behajtócég válasza,hogy a bank nem közölte velük,hogy az illető elhunyt...
Ezt csak azért írtam le,hogy tud mennyire okosak,és értelmesek néha a bankok intézkedései..
Nem kell aggódni.Szépen megírod a levelet amiben jogtalannak érzed a felszólításukat,és persze igazolod "másolt" igazolásokkal,hogy rendesen fizeted a behajtócégnek a tartozást,és továbbra is fizeted.
Egy jó tanács!!
Ha tudod akkor személyesen vidd el a "panasz leveledet" a mellékelt befizetett bizonylatokkal együtt a bankba,és ott ad át nekik.De mindenképpen ragaszkodj ahhoz,hogy adjanak egy aláírt bizonylatot,hogy X.napon ezeket az iratokat,bizonylatokkal együtt átvette X:Y nevű ügyintéző.
Ez nagyon fontos,mert később evvel is tudod igazolni,hogy személyesen intézkedtél..Sajnos tapasztalatból mondom,hogy sokszor azt mondják,hogy nem is volt ilyen írta náluk.Mint az én esetemben,amikor én hülye személyesen adtam a kezükbe az eredeti halotti anyakönyvi kivonatot,és a közjegyző iratát,és ma letagadják..(sajnos utólag lettem okosabb,és én nem kértem igazoló szelvényt tőlük)na mindegy.
A lényeg,hogy reagálj a levelükre,és folyamatosan mond,hogy jogtalanul intézkednek.De a tartozást mindenképpen fizesd tovább,hogy abba ne tudjanak belekötni..Nem árt a behajtócéget is felhívni,és elmondani,hogy mi a helyzet,majd megkérdezni tőlük,hogy most ezentúl hova fizess.Nekik vagy a banknak??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!