Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Attól függetlenül, hogy elég...

Attól függetlenül, hogy elég bonyolult a kérdésem, még tud rá valaki esetleg ötletet adni?

Figyelt kérdés

Arról van szó,hogy felvettem egy szép kis hitelt egy házra,amiben 10% tulajdonrészem van.A házban egy percig sem laktam,soha nem is voltam oda bejelentve,a hitelt a kezes törleszti.Eddig ezzel nem is volt gond,de ma kerestek a banktól,hogy majd' 200eft elmaradás van,1:amiről nem is tudtam,2:ami a nevemen kívül engem nem is érint...

A kérdésem az lenne,hogy létezik-e BÁRMILYEN mód arra,hogy a fentnevezett hitelt a kezes átvállalja?

Akár úgy is,hogy én hajlandó lennék lemondani a 10%-omról.

2010. nov. 10. 19:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha a kezesed önmagában hitelképes, akkor egy szerződésmódosítással elméletileg lehetséges, hogy kikerülj a szerződésből és csak a kezes legyen egyedül adós, de kérdés, ha már így is tartozást halmozott fel, akkor ennek mi a realitása.

A 10%-odról is lemondhatsz a kezes javára, de ez a bank szempontjából nem lényeges abból a szempontból, hogy a kezesed mennyire hitelképes. Az is megoldás lehet, hogy a kezes keres magának egy másik adóstársat helyetted és együtt vállalják át a szerződést.

2010. nov. 11. 13:49
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. nov. 11. 15:26
 3/3 anonim ***** válasza:
Kicsi az esély, hogy ebbe a bankod belemegy.....
2010. nov. 11. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!