Az internetes kalkulátor által számolt hitelt a valóságban is megkapnám?
Pár napja tettem fel egy kérdést erről, de több kérdés volt egyben és erre a válasz nem igazán jött meg.
Egyéb helyekről már tapasztaltam, hogy az interneten mindig a lehető legjobb feltételekkel csábítják az embert, aztán a valóságban mindenféle indokkal sokkal rosszabb feltételeket kap az ember. Ez a banki kölcsönöknél is így van? Számíthatok rá, hogy a valóságban rosszabbat ajánlanak, mint amit a neten írnak? Bár szinte biztos vagyok benne, hogy a jövedelem függvényében tologatnak számokat. Tartozásom/adósságom nincs.
Az internetes kalkulátorok tájékoztató jellegűek, elsősorban arra valók, hogy kb megtudd, milyen havi részletre számíthatsz, ha hitelt veszel fel.
Számos olyan feltétel lehet, ami miatt Te hiába nézted ki a neten a legjobb hitelt, nem biztos, az egyáltalán nem biztos, hogy megkapod. Mindenképpen javasolt egy részletes előszűrés, de még így is előfordulhat, hogy a végleges bírálat más eredményt ad.
Jelzálog hiteleknél pl számít az ingatlan fedezet állapota, elhelyezkedése, a bank belső szabályai szerint a terhelhetősége is. Az ügyfél minősítés nem csak a jövedelem nagyságától függ, hanem pl a munkahelytől, a szakmától, iskolai végzettségtől, családi állapottól, eltartottak számától, életkortól, meglévő hitelektől, jövedelem típusától, folyószámla múlttól, KHR adatoktól és még sok-sok tényezőtől, ami nem mindig publikus.
Kérj részletes előminősítést pl egy független szakértőtől és kiderül, mik az esélyeid
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!