Mi a véleményetek azokról, akik banki árverésen vesznek házat?
Talán nem ide tartozik, de nem találtam más kategóriát.
Szóval mi nézegetünk a párommal házakat, éshát van olyan is amit árverezni fognak, és esetleg érdekelne - ettől rossz emberek vagyunk? Kicsit megilyeszt ez a mizéria a (még) tulajdonossal , néha már azt gondolom nem éri meg... holott tudom, ha mi nem is más megveszi... Volt már valaki ilyen helyzetben(akár egyik, akár másik oldalon)?
Nos, én olyat házat vennék, amit el is akarnak adni, nem kényszerítve vannak rá. Tudom-tudom olcsó, meg minden, de azért ne feledkezzünk meg az empátiáról sem... igaz egyre kevesebb, de ha elfogy, mi lesz? Nem lesz nemzet, csak individuumok sokasága, akik mind azt csinálják, ami nekik jó... Szóval gondold végig, hogy mit érezhet az, akinek árverezik a hajlékát. Nem beszélve arról, hogy hogy fognak viszonyulni hozzátok a szomszédok.
Másik oldalról meg ezt diktálja a mai vallás: a gazdasági önérdek... Cigánymunka ez, én mondom.
Igen pont ezekre gondoltam, amit írtál... a szomszédok, ki tudja mit mond nekik a jelenlegi lakó ( egyébként több ingatlana van, évek óta lébecol ide-oda, próbál minél többet menteni ,hitelt hitellel fedezni, szóval szerencsére nem egy családos házról van szó ) , és át tudom érezni azt is, hogy mégiscsak az övé, évek óta árverezik már, szóval biztosan belefáradt már. Másrészről meg ott van, hogy ha nem mi, akkor más lesz rá, és ebben is látog igazságot, ezért gondoltam, hogy itt is érdeklődöm.
Köszönöm a választ!
szerintem se kéne nagyon sajnálni azokat, akiknek a házát kényszerből adják el a bank által.
sajnos gondolkozni kellet volna mielőtt felveszik a kölcsönt. és az is lehet hogy nem is rendes emberek laktak ott.
mostanában én teszek mindenkire, az ember alaptermészete, hogy önző. azért havonta 1szer 1 csöves jól jár mert, adok neki 2-300ftot, de ennyi. viszont nem érdekel, hogy piára, vagy mire költi, jó szívvel adom neki. bár ez kicsit off a témával kapcsolatban.
de igen, ilyen ez az ország. mindenki előbb a magáét intézni el, legyen szó bármiről, és csak aztán ad talán a másiknak(legyen szó időről, munkáról bármiről).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!