Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi a véleményetek azokról,...

Mi a véleményetek azokról, akik banki árverésen vesznek házat?

Figyelt kérdés

Talán nem ide tartozik, de nem találtam más kategóriát.

Szóval mi nézegetünk a párommal házakat, éshát van olyan is amit árverezni fognak, és esetleg érdekelne - ettől rossz emberek vagyunk? Kicsit megilyeszt ez a mizéria a (még) tulajdonossal , néha már azt gondolom nem éri meg... holott tudom, ha mi nem is más megveszi... Volt már valaki ilyen helyzetben(akár egyik, akár másik oldalon)?

2010. szept. 2. 12:05
1 2
 1/12 Réti bubuzér ***** válasza:
76%

Nos, én olyat házat vennék, amit el is akarnak adni, nem kényszerítve vannak rá. Tudom-tudom olcsó, meg minden, de azért ne feledkezzünk meg az empátiáról sem... igaz egyre kevesebb, de ha elfogy, mi lesz? Nem lesz nemzet, csak individuumok sokasága, akik mind azt csinálják, ami nekik jó... Szóval gondold végig, hogy mit érezhet az, akinek árverezik a hajlékát. Nem beszélve arról, hogy hogy fognak viszonyulni hozzátok a szomszédok.

Másik oldalról meg ezt diktálja a mai vallás: a gazdasági önérdek... Cigánymunka ez, én mondom.

2010. szept. 2. 12:16
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen pont ezekre gondoltam, amit írtál... a szomszédok, ki tudja mit mond nekik a jelenlegi lakó ( egyébként több ingatlana van, évek óta lébecol ide-oda, próbál minél többet menteni ,hitelt hitellel fedezni, szóval szerencsére nem egy családos házról van szó ) , és át tudom érezni azt is, hogy mégiscsak az övé, évek óta árverezik már, szóval biztosan belefáradt már. Másrészről meg ott van, hogy ha nem mi, akkor más lesz rá, és ebben is látog igazságot, ezért gondoltam, hogy itt is érdeklődöm.

Köszönöm a választ!

2010. szept. 2. 12:21
 3/12 Réti bubuzér ***** válasza:
82%
Well, ha van más ingatlana is, akkor legalább nem kerül az utcára... kicsit billen a mérleg a vétel felé...
2010. szept. 2. 12:26
 4/12 anonim ***** válasza:
82%
Aki üzlet szerűen űzi az undorító,de ha egy egyszerű dolgozó magyar vesz egy házat az nem k@cs@gség!Gondolkodtam már ezen én is!Ha nem licitál rá az a valaki,akkor az előző veszi meg még olcsóbban,és a bajbajutott még kevesebbet kap!
2010. szept. 2. 12:26
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, nem akartam védekezéssel kezdeni, mert tényleg minden vélemény érdekel, de egyedülálló személyről van szó , kisgyermekes család esetén szóba sem jöhetne, sajnos én is ennyire lelkis vagyok, ott nem érezném jól magam! Párommal beleszerettünk ebbe a házba , a korábbi árverésre nem mentünk el, épp a dilemmák miatt, akkor nem kelt el, és most közeleg ismét... Nem üzletszerűen űzzük ezt, csak otthont szeretnénk, és közszférás fizetésből sajnos nagyon meg kell gondolni :(
2010. szept. 2. 12:30
 6/12 anonim ***** válasza:
89%
mi lenne a vélemény? semmi közöm hozzá, hol veszel és milyen konstrukcióban ingatlant...vegyed,és bármennyire hihetetlen, de segítesz neki, hiszen a tartozása nem fog tovább nőni, hanem kifizetheti a banknak a teljes összeget vagy annak egy részét, ha alacsonyabb áron kel el
2010. szept. 2. 17:54
 7/12 anonim ***** válasza:
39%
Krvára nem vagytok rossz emberek ettől b@szkikám. :D Nem miattad volt fizetésképtelen akinek árverezik az ingatlanát eccsém.....
2010. szept. 2. 21:13
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszi az utolsó két válaszolónak is, bár a stílust nem igazán értem , de biztosan így láttátok jónak.
2010. szept. 3. 08:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ezzel ne foglalkozz. Ha nem te, akkor majd más veszi meg és majd röhög a markába. Sajnos ilyen kapitalista világ van.
2010. szept. 3. 10:55
 10/12 anonim ***** válasza:

szerintem se kéne nagyon sajnálni azokat, akiknek a házát kényszerből adják el a bank által.

sajnos gondolkozni kellet volna mielőtt felveszik a kölcsönt. és az is lehet hogy nem is rendes emberek laktak ott.

mostanában én teszek mindenkire, az ember alaptermészete, hogy önző. azért havonta 1szer 1 csöves jól jár mert, adok neki 2-300ftot, de ennyi. viszont nem érdekel, hogy piára, vagy mire költi, jó szívvel adom neki. bár ez kicsit off a témával kapcsolatban.

de igen, ilyen ez az ország. mindenki előbb a magáét intézni el, legyen szó bármiről, és csak aztán ad talán a másiknak(legyen szó időről, munkáról bármiről).

2010. szept. 6. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!