Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szüleim vettek fel régen...

Hajcsy123 kérdése:

Szüleim vettek fel régen lakáshitelt amit sajnos nem fizettek. apukám meghalt.közjeggyző azt ígérte hogy írjuk alá az örökséget nekünk semmilyen fizetési kötelezettségünk nincs. kérdésem az hogy akkor én is szerepelek a KRH -n? Ugy mint anyukám

Figyelt kérdés
2021. okt. 11. 11:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Mondjuk azt nem értem, hogy miért mondta a közjegyző hogy írd alá és semmi fizetési kötelezettség nincs. Ez akkor szokott így lenni, ha lemondasz a teljes örökségről, de akkor a házról is. Ha nem mondtál le, akkor köteles vagy fizetni, és egyezkedni a végrehajtókkal. Szóval kicsit tisztáznád, hogy mi a helyzet? Én a 6. válaszoló vagyok, de en kifizettem a tartozást, csak a kamat egy részét engedték el.
2021. okt. 14. 09:22
 12/14 A kérdező kommentje:
Na hát elejétől az a helyzet hogy van egy ház amin kb 2 millió az adóság a papírban az van h apu része 600 000 ezerre van értékelve. Igazabol akkor nekem lessz vmi gáz ha veszek házat? Utólag igy ra jöttem h a közjegyző azert tukmálta rám és hugomra hogy ne legyen több munkája 😔😡de ő azt mondta hogy nincs semmilyen fizetési kötelezettségünk meg hogy semminkhez nem nyúlhatnak hozza. De majd beszélni fogok egy ügyvedddel hogy hogy is van..... Köszi a válaszokat
2021. okt. 18. 12:25
 13/14 anonim ***** válasza:
Ugyanez volt nalunk is. Lehazudtak az eget is. Hogy csak azt kell kifizetni ami a papiron van. Mondtuk hogy a jogszabaly nem ezt irja.. de de igazuk van. Hat ha visszautasitod akkor a kozjegyzodij sincs kifizetve. Nem ertem miert akarod magadra vallalni?
2021. okt. 18. 13:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekem is azt mondták hogy csak 280 ezer, az volt a tulajdoni lapon, valójában meg 1,2 millió volt a kamatok miatt. Kis hisztivel leredukáltuk 800-ra, de az se 280..
2021. okt. 18. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!