Mely időtartam után derül ez ki a banknál, hogy nem ad hitelt? Nem hiszem, hogy ez 3 hónap lenne...
Figyelt kérdés
Ingatlan adásvétel esetén az eladónak nem tetszik, hogy a szerződésben benne lesz olyan kitétel, hogyha a banktól mi nem kapunk hitelt, az előzetes pozítív hitelbírálat ellenére, akkor vissza kell adnia a foglalót.2021. szept. 5. 09:56
1/24 anonim válasza:
Érthetö az eladó részéröl a dolog, mert adott esetben komoly vevötöl esik el.
Ha nem írja alá, arra minden jga megvan és akkor így jártatok, vagy kiveszitek ezt a tételt a szerzödésböl, vagy az eladó bárki másnak eladhatja.
2/24 A kérdező kommentje:
jó, de a mi helyzetünket is megérthetné, hogy nekünk se célunk hogy elessünk a hiteltől, és azért 3 millió forint nekem sok, hogy csak ugy odaadjam. Amugy nem tudjátok, hogy a foglaló nagysága minden esetben az eladási ár 10%-a?
2021. szept. 5. 11:22
3/24 Katoonene válasza:
En se mennek bele. Ha nem kapsz hitelt, te nem fogod az ugyvedet se kifizetni, mert nem lett ugylet?
4/24 A kérdező kommentje:
én úgy tudtam, hogy ez általános szabály
2021. szept. 5. 12:20
5/24 anonim válasza:
Még szép, hogy nem írja alá.
Gyakorlatilag mindenféle biztosíték nélkül tartogassa neked az ingatlant hónapokig? ezzel minden kockázatot ő visel. A potenciális, valóbna fizető vevőkről nem is beszélve. Írd bele, hogy ha 3hónap alatt jön fizetőképes vevő, akkor eladhatja és nem élsz egyéb követeléssel. De ezt meg te nem fogod
6/24 A kérdező kommentje:
de állítólag minden hitelnél így van, hogy 3 hónap még folyósítják az összeget. Akkor aki hitelre vesz lakást, abban benne a kockázat hogy elveszíti a foglalot?
2021. szept. 5. 15:45
7/24 Katoonene válasza:
Ez a foglalo lenyege, ez egy jogi kifejezes.
8/24 anonim válasza:
Lehet kérni hitelígérvényt, amit egy előrehozott hitelbírálat minden dokumentummal (nem előkalkuláció), és 3-6 hónapig érvényes, garantálja a hitelt.
Onnantól már csak a lakasba köthet bele értékbecslő.
9/24 A kérdező kommentje:
utána nézek, köszönöm a segítséged!
2021. szept. 5. 16:36
10/24 anonim válasza:
A folyósítás és az elbírálás nem ugyanaz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!