Ha hitelt örököltem mikortól kell fizetni?
Hagyatékiig tuti nem kell fizetned semmit, addig vár a bank.
Az a kérdés, hogy megéri a hitel? Ha nem, tehát pl nem kapsz vele egy nagyobb értékű házat, akkor vissza is utasíthatod. Persze akkor a vagyont se öröklöd. Tehát vagy mindent vagy semmit.
CSAK hiteltartozást nem lehet örökölni, adóságot csak apozitív örökség értékéig lehetséges.
Ha nem maradna a kifizetés után annyi, ami megéri, akkor legegyszerübb az örökséges visszautasítani, akkor nem kapsz semmit és nem fizetsz semmi!
Nem tudom pontosan hogy mukodik de szerintem az lenne a korrekt hogy az orokosodes utan bementek a bankba, jelzitek hogy a terhelt ingatlant el kivanjatok adni es az eladasbol visszafizetitek a hitelt.
Erre a bank rabolint es szünetelteti x ideig a fizetest.
Ne az itteni tippelgetöknek higgyj, hanem keress meg egy ügyvédet és töle kérj megbízható felvilágosítást!
Az ilyen "a bank rábólint" tipusú válaszok azok, amikre nem szabad odafigyelni, mert ez nem igaz!
Teljesen mas szituáció hogy ha a sajat hitelet nem tudja fizetni mint ha valakire raszakad egy hitel egy orokosodes során. Csak nem varhatja el a bank hogy lemondjon a 30millios hazrol ha 15millio meg a hitel.
Es ismetlem, ez a baj, hogy a bankok ilyenek. Hogy ilyen helyzetben sem segitokeszek. Es ne gyere nekem ezzel a demagog dumaval hogy tonkremennenek.. 😂 Azert mert adnak mondjuk fel ev haladekot a haz eladasra ami utan egy osszegben megkapjak a kamatokkal dusitott hitelt? Ez nekik is jó.
Most sem ment csodbe egyik sem a 1,5eves moratorium alatt, nem hiszem hogy nagyon komoly gondokat okozna ilyen esetben egy kis segitokeszseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!